Trenutno čitaš
Trendovi čizama za ovu jesen

Trendovi čizama za ovu jesen

Bingo - Home magazin
Bingo - Home magazin

Jesen je uveliko stigla i ne postoji ništa kao par jesenskih čizama koje možeš upariti sa svim jesenskim odjevnim kombinacijama. Donosimo ti top 5 trendova čizama koji su trenutno popularni.

Čizme do koljena

Ovaj stil dobro funkcioniše s mnogo različitih silueta. Visoke čizme do koljena možeš nositi cijelu zimu, a da pritom izgledaš ženstveno i seksi. To je jedan od onih stilova koji možeš obući i transformisati svoj outfit.

Reformation

Visoke čizme preko koljena

Čizme do butina bile su uspješna priča već nekoliko sezona, ali za jesen/zimu 2023. su mnogo opuštenijeg dizajna ili se nose naborane, a labavije siluete zamjenjuju uske. Naročito su popularne čizme sa detaljima poput rajfešlusa, lanaca i kopči.

čizme
Isabel Marant, GoRunway

Moto čizme

Moto čizme, bezvremenski izbor čizama u ovom trenutku, ponovo su na vrhu naše must-have liste zahvaljujući trenutnom oživljavanju trenda iz 90-tih. Bajkerske čizme su idealne za sve one koji više vole grunge estetiku 90-tih.

@vagabondshoemakers

Kaubojke

Pročitaj

Kaubojske čizme su stalni trend već godinama, i dok su funky, statement parovi definitivno zabavna opcija, za svakodnevno nošenje se možeš odlučiti za jednostavniju verziju. Ova pojednostavljena varijacija ima osjećaj klasične kaubojske čizme, poput zakrivljene siluete na vrhu i blok pete, samo s manje detalja.

CHRISTIAN VIERIG/GETTY IMAGES

Presavijene čizme

Ova funky silueta visoke mode odličan je način da uzdrmaš klasičniju siluetu, a da ne izađeš previše izvan norme. Vjerovatno imamo da zahvalimo Givenchyju i čizmama Shark Lock koje su popularne od strane mnoštva modnih influensera.

CHRISTIAN VIERIG/GETTY IMAGES

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum