Trenutno čitaš
Top 10 ideja za originalan novogodišnji poklon iz ponude bh. brendova

Top 10 ideja za originalan novogodišnji poklon iz ponude bh. brendova

Bingo - Sve za dom
Bingo - Sve za dom

Evo nas u najradosnijem mjesecu u godini – decembru, koji je pun entuzijazma kako zbog Nove godine koja nam se bliži, tako i zbog poklona koji nam tokom prazničnih dana okupiraju mnogo pažnje. Ako želiš da voljenim osobama pokažeš svoju ljubav, a još uvijek ne znaš koji je to idealan poklon koji će izmamiti osmijehe na njihovom licu, donosimo ti top  10 prijedloga originalnih i romantičnih poklona made in BiH.

Kolači i druge slatke “muke”

Jedan od poklona za Novu godinu kojem će se radovati kako najmlađi tako i odrasli zasigurno su kolači i druge razne poslastice. Ako želiš da nečija godina počne slatko i ukusno poklon koji ti treba nalazi se u slatkoj radionici “Koala kolač”.

Omiljeni unisex duksevi iz Ultra kolekcije

Za partnera/partnerku, prijatelja/prijateljicu, za majku, sestru ili najbolju drugaricu najmekaniji duksevi idealan su poklon i govore više od hiljadu riječi. Ti znaš najbolje ko u tvom slučaju te uvijek “Ljubi da prođe”, kome je potrebno da “Pusti” sve probleme, ili da “Leti” na krilima mašte. Put do ovih dukseva je jednostavan, dovoljno je da pošalješ poruku Instragram profilu ultra.webshop.

Ručno oslikane preslatke šoljice

Idealno je vrijeme da nekog obraduješ oslikanim setom šoljica ili čajnikom. Belma Macanović je mlada, samouka umjetnica koja oslikava posuđe, a na Instagramu je poznata kao @belma_piko.art i upravo je to mjesto gdje možeš poručiti preslatke šoljice kojima ćeš obradovati drage osobe ovim jedinstvenim poklonom.

Ručno rađen nakit od drveta i epoksi smole

Salt art je naziv Instagram profila gdje smo pronašli prekrasan ručno rađeni nakit od drveta i epoksi smole. Uz njihovu neobičnu i originalnu kolekciju nakita lako ćeš izmamiti osmijeh na lice dragim ljudima.

 

Egzotične i druge slatke biljke koje će upotpuniti nečiji dom

Ono što svi želimo tokom zime je naravno malo topline. Tu toplinu smo pronašli u POT Plant shop-u & Home decor-u. Ako se odlučiš da novogodišnji poklon za nekog dragog odabereš upravo ovdje dekorisaćeš njegov kutak doma na poseban način.

Knjige koje će nekog odvesti u novi svijet

Dobra knjiga je uvijek odličan izbor za poklon. Izdavačka kuća Imprimatur privukla je našu pažnju svojim zanimljivim naslovima i knjigama vrijednim pažnje. Ovdje možeš pronaći žanrovski raznovrsna djela koja tjeraju na razmišljanje i posmatranje svijeta novim očima.

Slikarska platna iz galerije Arts 

Majka i kćerka koje svojim živim bojama unose radost u naš život i vraćaju nas u djetinjstvo, u prostore mašte i bajki na kojima smo odrasli. Njihova slikarska platna koja smo pronašli na profilu @_galerija.arts mogu biti savršen način da obojiš nečiji svijet u Novoj godini.

Prirodni sapuni i kozmetika

Shebek Beauty je premium brend prirodnih i ručno pravljenih sapuna i kozmetike koji koristi samo visoko kvalitetne i hranjive sastojke. Ako želiš da nečija koža zablista u Novoj godini, idealan poklon su predivni sapuni i kozmetika iz shebek.soaps.

Pozorište u koferu za najmlađe

Ponekad je pravi izazov pronaći idealnu igračku za najmlađe koja će da im uljepša svakodnevnicu i po čemu će da pamte praznične dane. Rista Glista je ručno rađena drvena igračka koja kod djece podstiče i njeguje kreativnost i ljubav prema umjetnosti na jedan zabavan način. To smo smatrali dovoljnim razlogom da se pozorište u koferu nađe na spisku naših top 10 prijedloga za najorginalniji novogodišnji poklon. Ova igračka pokrenuće maštu najmlađima, a i odrasli mogu interaktivno da učestvuju u igri sa mališanima, tako da je Rista Glista zabava za cijelu porodicu. Ovu igračku pronašli smo na Instagram profilu pozoriste_u_koferu.

Ručno rađeni predmeti iz Sharm decor-a

Sharm decor je brend koji donosi ljubav i toplinu. Jastučići, dekice, ruksaci i igračkice brižno čuvaju dječije snove i odličan su poklon za najmlađe, a napravljeni su od najfinijeg pamuka i prirodnih materijala. Osim toga proizvodi napravljeni u Sharm decor-u će svakom prostoru pokloniti dozu razigranosti, a idealni su i za one kojima uzgajanje i njegovanje biljaka nije jača strana.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum