Trenutno čitaš
TikTok trend frizure iz 90-ih probale su i slavne ličnosti. Da li bi ti probala ovaj trend?

TikTok trend frizure iz 90-ih probale su i slavne ličnosti. Da li bi ti probala ovaj trend?

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Ovaj popularan trend frizure ove sezone nudi opciju za hrabar izgled. Dakle, ako želiš promijeniti stvari ovog ljeta, frizeri slavnih su tu da da nas nauče i savjetuju o ovom popularnom novom trendu frizure.

Alex Brownsell je slavna koloristkinja iz Velike Britanije. Takođe je suosnivačica Bleach London, kompanije za bojenje kose i izbjeljivače.

Šta je trendi frizura “Reverse money Piece”?

Reverse mone piece slijedi tehniku bojanja malog dijela kose, koji je najbliži vašoj liniji kose – bilo da se radi o šiškama ili dugim komadima koji se izvuku iz visokog konjskog repa. Međutim, najnoviji trend odlučuje se za tamnije pramenove kose, koje uokviruju lice i plavu bazu (ili neku hrabriju boju) za ostatak kose.

Ovaj efekat dodaje dublje tonove, koji stvari čine malo suptilnijima i oštrijima. Sjećate se ovog hair favorita iz 90-ih i ranih 2000-ih poput Ginger Spice, Kelly Clarkson ili grupe Atomic Kitten.

Zašto je ovaj trend tako popularan?

“Ovo je sjajan način za stvaranje odvažnog izgleda, koji ne zahtijeva mnogo održavanja. Ako svom izgledu želiš dodati malo buntovničke crte, Reverse money piece odličan je način da to učiniš,” objašnjava slavna koloristkinja Alex Brownsell.

Generacija Z vraća favorita iz 90-ih. Osim toga, sezonski trendovi ukazuju na toplije, a u nekim slučajevima i tamnije boje. Pogledaj samo najtoplije boje ljeta 2023. poput tople crvene boje zalaska sunca, tamne boje meda i hladne brinete. Takođe smo vidjeli porast ovog trenda na TikToku, a ne zaboravimo slavne osobe poput Miley Cryus i Belle Hadid koje već neko vrijeme super nose ovaj trend frizure.

 

Izvor: purewow.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum