Trenutno čitaš
“Threads”- nova društvena mreža o kojoj svi pričaju!

“Threads”- nova društvena mreža o kojoj svi pričaju!

Kompanija “Meta” pokrenula je dugo očekivanu aplikaciju “Threads”, koja bi trebala biti glavni konkurent aplikaciji Twitter Ilona Muska, čime je pojačano rivalstvo između dvojice tehnoloških multimilijardera. O ovoj aplikaciji u posljednjih 24 sata svi pričaju!

Paul Hanna/Bloomberg

Slično kao i Twitter, aplikacija sadrži kratke tekstualne objave, koje korisnici mogu lajkovati, ponovo objavljivati i na njih odgovarati. Postovi mogu biti dugi do 500 znakova, te uključivati poveznice, fotografije i videozapise u trajanju do pet minuta, prema postu na blogu “Meta”

“Threads” je dostupan u više od 100 zemalja u Apple App trgovini i Google Play trgovini, stoji u postu na blogu. Analitičari kažu da bi glavna prednost nove aplikacije mogla biti povezanost Threadsa s Instagramom i njegovom bazom korisnika te reklamnim mehanizmom. To bi moglo smanjiti prihode od oglašavanja Twitter-u u vrijeme kada nove vođe te kompanije pokušavaju da ožive njen posrnuli posao.

Threads

Iako je Threads pokrenut kao samostalna aplikacija, korisnici se mogu prijaviti pomoću svojih naloga za Instagram i pratiti istenaloge, što ga potencijalno čini jednostavnim dodatkom postojećim navikama za više od dvije milijarde aktivnih korisnika Instagrama mjesečno.

Pročitaj

“Mislim da bi trebala postojati aplikacija za javne razgovore sa više od milijardu ljudi. Twitter je imao priliku to učiniti, ali nije uspio. Nadam se da mi hoćemo”, napisao je Mark Zuckerberg.

Mišljenja pratilaca su za sada podijeljena, ali su rijetki propustili priliku da preuzmu novu aplikaciju. Procjenjuje se da će samo za nešto više od 24 sata aplikaciju preuzeti više od 50 miliona korisnika širom svijeta.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum