Trenutno čitaš
„Teorija o narandžinoj kori“ podstakla je razgovore o značaju malih gesta u romantičnim partnerstvima

„Teorija o narandžinoj kori“ podstakla je razgovore o značaju malih gesta u romantičnim partnerstvima

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

„Teorija o narandžinoj kori“ je viralni trend na TikToku koji sugeriše da mali činovi usluge (jedan od 5 jezika ljubavi), kao što je guljenje narandže za partnera, mogu pokazati nečiju posvećenost vezi. Teorija je stekla popularnost na platformi, sa milionima pregleda i rasprava o njenim implikacijama.

Iako teorija nije naučno dokazana metoda za procjenu ljubavi ili odnosa, podstakla je razgovore o značaju malih gesta u romantičnim partnerstvima. Trend se zasniva na ideji da ovi postupci, poznati kao “usluge”, mogu otkriti nečiji stav i posvećenost u vezi.

@monicagartner

HE PASSED 🫡 #fyp #foryou #relationship #simulationhusband #married #orangepeeltheory

♬ original sound – Monica Patterson

Haštag #OrangePeelTheory prikupio je preko 35 miliona pregleda od objavljivanja. Korisnici TikTok-a su podijelili primjere djela usluga koje su iskusili ili vidjeli u svojim vezama. Teorija o narandžinoj kori naišla je na različite reakcije, pri čemu su neki korisnici smatrali da je korisna u identifikaciji problema u njihovim vezama, dok je drugi smatraju trivijalnim trendom.

Pitajući svog partnera: „Možeš li mi to dodati? Možeš li mi otvoriti ovo? Možeš li mi napraviti šolju čaja?” može izgledati bezazleno, ali partnerov odgovor na ponudu može ti reći mnogo o tome kolika ti je podrška i koliko je spreman da odvoji vrijeme za tebe i uzme tvoje potrebe u obzir.

@eadaoinfitzmaurice

He was getting ready to head out the door for work too 🥲 #orangepeeltheory #orangepeel

Pročitaj

♬ Ylang Ylang – 𝓒 𝓸 𝓸 𝓧 𝓲 𝓷 𝓱 ♫

Porijeklo teorije o narandžinoj kori može se pratiti do pjesama koje prikazuju čin guljenja narandže za voljene osobe, kao što su pjesma Wendy Cope “Golden Girl” i pjesma Franka Oceana “Channel Orange”.

Iako je teorija o narandžinoj kori stekla popularnost na TikToku, bitno je zapamtiti da to nije naučno dokazana metoda za procjenu ljubavi ili odnosa. Teorija, međutim, može poslužiti kao početak razgovora i način da se identifikuju mali činovi služenja koji mogu ojačati odnos.

Ali Tiktokeri nisu gubili vrijeme na testiranje teorije o narandžinoj kori, dokumentujući odgovore svojih partnera na male zahtjeve. Trebaš li ostaviti svog partnera ako neće oguliti narandžu umjesto tebe? Vjerojatno ne, ali prema stručnjacima za odnose, ako ga povremeno zamoliš za uslugu, možeš dobiti uvid u to koliko nesebičan može biti i obrnuto.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum