Trenutno čitaš
Teddy Swims sa “Lose control” konačno na vrhu top lista

Teddy Swims sa “Lose control” konačno na vrhu top lista

Teddy Swims osvaja svoj prvi broj u karijeri na Billboard Hot 100 listi sa hitom iz 2023. godine “Lose Control”. 

Pjesma je prvi put dospjela na vrh top liste 32 sedmice nakon što je debitovala na 99. mjestu. Ulazi u istoriju sa najdužim putem do broja 1, po nedjeljama na listi u 65-godišnjoj arhivi liste.⁠

Teddy Swims, pravim imenom Jaten Dimsdale, iz Conyersa, Georgia, kaže da je veoma zahvalan što mu je ta osoba slomila srce, govoreći o inspiraciji za pjesmu „Lose Control“. “Mislim da je tako sjajno znati da je taj bol neophodan jer… bol još uvijek plaća račune. Pokušavam da prestanem da se stavljam u poziciju da budem povrijeđen, ali kažu da je najbolja osveta uspijeh”.

Pjesma dolazi sa debitantskog albuma, I’ve Tried Everything But Therapy (Part I), koji je dostigao 25. visoko mjesto na Billboard 200 listi albuma od 16. marta.

O naslovu albuma kaže da je razmišljao kako bi terapija mogla „promijeniti tkivo mog bića”. “To su samo, kao, moji mali tikovi i moja mala anksioznost koju imam, moji vlastiti načini – što nije pravi način da se to uradi. Ali… ugodno mi je u svom postojanju.”

Što se tiče Velike Britanije na prvom mjestu je još jedan veliki hit Benson Boone  i “Beautiful Things”, koja govori o zahvalnosti za život, ljubavi i promjenjivosti sreće. Pjesma, objavljena 18. januara 2024., doživjela je globalni uspjeh, dostigavši broj jedan u raznim zemljama i dobila je pohvale kritičara zbog emotivnog vokala i prozračnih tekstova, a postala je i TikTok hit. Na Billboard Hot 100 listi ova pjesma je trenutno na poziciji broj dva.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum