Trenutno čitaš
Tamna strana dječijih serija u najnovijem dokumentarcu

Tamna strana dječijih serija u najnovijem dokumentarcu

tišina snima se

Dječji programi i serije, poput All That The Amanda Show, zajedno s mladim talentima koji su doživjeli planetarnu popularnost, postali su nezaboravni dijelovi djetinjstva za mnoge generacije. Međutim, iza svjetla reflektora krije se mračna tajna optužbi za neprikladno ponašanje, uključujući zlostavljanje, seksizam, rasizam i neprimjerene odnose s maloljetnim zvijezdama i članovima ekipe sa seta.

U najnovijoj seriji „Tišina, snima se: Tamna strana dječje televizije“ (Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV) koja će se prikazivati na ID kanalu od 7. aprila u 21 sat, osvjetljava se atmosfera carstva koje je stvorio Dan Schneider. Premijera serije biće na HBO Max streaming usluzi 5. sprila kada u ponudu dolazi cijela sezona.

tišina snima se

„Tišina, snima se!“ (Quiet on Set) pruža do sada neviđeni pristup ključnim članovima glumačke postave, piscima scenarija i ekipi koja je radila na popularnim serijama Dana Schneidera na poznatom kanalu Nickelodeon. Bivši članovi glumačke postave All That kao što su Giovonnie Samuels, Kyle Sullivan, Bryan Hearne, i Katrina Johnson zajedno s rediteljem Virgilom Fabianom otkrivaju zbivanja na setu omiljene tinejdžerske serije. Pisci Jenny Kilgen i Christy Stratton iznose optužbe o toksičnom i seksističkom okruženju u scenarističkoj sobi serije The Amanda Show, a Alexa Nikolas otkriva svoje iskustvo u seriji Zoey 101. Osim njih, u dokumentarcu će se naći i članovi glumačke postave iz serija iCarlySam & CatVictorious, kao i iz drugih kultnih serija, poput Marca Summersa iz popularne igračke emisije Double Dare. Dodatnu perspektivu će pružiti svjedočenja roditelja mladih zvijezda koji su se pokušali izboriti za svoju djecu na setovima.

tišina snima se

Pročitaj

Kroz četiri dijela serije „Tišina, snima se!“ će se osvijetliti ove emotivne priče, a gledaoci će se upoznati s obrascem grubog, zlostavljačkog i manipulativnog ponašanja koje se odvijalo tokom decenije, kao i s ekskluzivnim pričama o predatorima. Ovi intervjui, praćeni arhivskim snimcima (od kojih neki nikada nisu emitovani), scenama iz serija i komentarima na društvenim mrežama, reinterpretiraće mnogi trenuci koji su možda djelovali smiješno ili neobično kada su prvi put emitovani, ali s novim saznanjima dobijaju potpuno drugačiji kontekst, i dovode do snažnog preispitivanja svega što se znalo o ovim voljenim serijama.

Dokumentarac “Tišina, snima se!” režirale su Mary Robertson i Emma Schwartz, a producirali Maxine Productions i Sony Pictures Television – Nonfiction u saradnji s Business Insiderom.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum