Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o Uranu i Saturnu, planetama koje vladaju Vodolijom

Sve što trebaš znati o Uranu i Saturnu, planetama koje vladaju Vodolijom

Horoskopski znak može mnogo govoriti o određenim osobinama kojih ni sami nismo svjesni ili ih do kraja ne možemo definisati. Zapitaš li se ponekad kako je tvoj horoskopski znak stekao reputaciju koja ga prati?

Foto: unsplash

Odgovor je upravo u planetarnom vladaru tvog horoskopskog znaka, jer planetarni vladar definiše određene kvalitete i osobine svakog znaka zodijaka. U astrologiji, svaka planeta posjeduje karakteristike koje apsorbira znak kojim ona upravlja.

Za ekscentričnu i prkosnu Vodoliju, odgovorne su njene dvije vladajuće planete, koje je čine buntovnom i ultraanalitičnom. Ovi moćni vazdušni znakovi imaju snagu da „krše napisana pravila“ i stvaraju promjene u društvu i svijetu. U tradicionalnoj astrologiji, Vodolijom vlada Saturn, dok u modernoj astrologiji vladar Vodolije je Uran, tako da Vodolija dobija svoju vibraciju i od Urana i Saturna.

Savremeni planetarni vladar Vodolije, Uran, poznat je još i kao ometač ili ometajuća planeta. A zašto je to tako? Bili spremni ili ne gdje god se Uran pojavi, on će radikalno promijeniti poznatu nam perspektivu i unijeće ogromne, ponekad i šokantne promjene u naše živote. S druge strane tradicionalni vladar Vodolije je Saturn koji održava vrline discipline i odgovornosti ovog lepršavog horoskopskog znaka i čini ga da osjeća intenzivnu dužnost da pomogne i doprinese društvu.

Foto: Ultra magazin

Bez obzira u kojem ste znaku horoskopa rođeni, korisno je poznavati vladajuće planete da bi dublje zaronili u svoju natalnu kartu. Tradicionalna astrologija uključuje samo sedam nebeskih tijela koja možemo vidjeti golim okom – Sunce i Mjesec, plus planete do Jupitera – dok moderna astrologija, uključuje kasnije otkrivene planete Uran, Neptun i Pluton. Astronom William Herschel otkrio je Uran 1781. godine, iako ga je u početku smatrao kometom. Ovaj ledeni div dobio je ime po grčkom bogu neba, poznatom i kao vladar svemira. U astrologiji, Uran se naziva “Veliki buditelj”, jer je njegova energija iskrena i nepredvidiva.

Uran predstavlja iznenadni šok koji služi kao podsjetnik da je došlo vrijeme promjena u raznim aspektima života. Kada je u tranzitu spreman je da baci bombu iznenađenja i zadužen je da napravi nepredvidivu scenu iz koje dobijamo poruku koja ne može čekati.

Baveći se faktorom šoka Uran ima za cilj da mijenja konvencije što objašnjava inovativnost Vodolije. Ovoj ledenoj kraljici kao intelektuanom znaku važno je da bude povezana sa sobom, ali i sa drugima oko sebe i da kroz prisustvo drugih ljudi napreduje razmjenom misli i informacija.

Uran je planeta neočekivanih promjena. Energija Urana u velikoj mjeri promoviše vrstu energije „pobunjenika bez razloga“. Ali sve u svemu, Uranovo pravilo je da dovodi u pitanje autoritet i da nas nauči da jedinstvenost i nekonvencionalnost mogu biti lijepa stvar.

Foto: astrologyzone

Saturn kao suvladar i tradicionalna vladajuća planeta Vodolije ima misiju da podstakne ovaj znak zodijaka na naporan rad i zrelost. Saturn je dobio ime po rimskom bogu poljoprivrede i simbolizuje odgovornost i disciplinu. U tradicionalnoj astrologiji, Vodolija dijeli svog planetarnog vladara sa Jarcem, kojim takođe vlada Saturn.

Pročitaj

Ono što Vodolija dobija od Saturna jeste objektivnost, analitički način razmišljanja i tradicionalnost. Saturn je više fokusiran na strukturu. Traži stabilnost, granice i praktičnu primjenu. Ovo objašnjava zašto Vodolije imaju distancirani pristup, gledajući na širu sliku situacije, ne dopuštajući da im subjektivne emocije zamagljuju pogled.

Između Uranove nepredvidljivosti i Saturnove potrebe za čvrstoćom, nije ni čudo što je Vodolije teško definisati ili staviti u neki određen kalup. Njihova potreba da dovode u pitanje autoritet (Uran) gotovo prkosi njihovoj stoičkoj filozofiji (Saturn), ali na kraju, ovi planetarni uticaji znače da Vodolija želi zamijeniti tradicije i napredovati gurajući čitavo čovječanstvo naprijed.

 

Izvor: bustle.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum