Trenutno čitaš
Sunčane naočale čine outfit. Ovo je 5 popularnih trendova.

Sunčane naočale čine outfit. Ovo je 5 popularnih trendova.

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Postoje dvije vrste ljudi: oni koji nose naočale za sunce tokom cijele godine i oni koji ih rezervišu za proljeće i ljeto. Ako spadaš u ovu drugu vrstu i tražiš sunčane naočale za predstojeće ljetne dane, donosimo 5 popularnih trendova sunčanih naočala za 2023.

Iako većina naginje klasičnom dizajnu, kao što su mačkasti okviri ili crne avijatičarke, ponekad je dobro isprobati nove trendovske oblike. Možda će novi par laskati tvom obliku lica, a možda jednostavno trebaš izaći iz svoje zone udobnosti i dodati novi par u svoju kolekciju.

Avijatičarke u stilu 70-ih

Svi smo se zarazili 70-im nakon gledanja Daisy Jones & The Six, ali retro avijatičarke su već dugo najavljivale svoj povratak. Posebno često viđamo glomazne stilove sa tankim metalnim okvirima.

CHLOÉ, COS, @STEPHANIEBROEK

Bijeli okviri

Suptilnost svakako nije riječ koju bismo koristili da opišemo trendove sunčanih naočala 2023. godine, a ovaj nije izuzetak. Modni znalci ove sezone nose debele bijele okvire, često u ovalnim oblicima.

@GRECEGHANEM, CELINE EYEWEAR, COS

Glomazni okviri

Zahvaljujući dizajnerima kao što su Loewe i Celine, ekstra velike sunčane naočale ponovo su u centru pažnje. Kada se oporavljaš od mamurluka ili obavljaš poslove bez šminke, bićeš zahvalna za ovaj trend.

Pročitaj

@BABBA, Prada

Uski okviri

Etikete poput Saint Laurent i Gucci donose ultra uske okvire od acetata i tanke žice. Tipičan Y2K stil, biće idealan za tebe ako voliš 90-te i 2000-te.

& OTHER STORIES, @JAVIERA, OLIVER PEOPLES

Stakla u ružičastoj boji

Stakla u bojama su generalno u trendu, ali ružičaste nijanse definitivno dominiraju. Od stilova nježnih ružičastih nijansi do potpunog Barbie dizajna, nema kraja veselim sunčanim naočalama koje možeš izabrati.

Michael Kors, @ALYSSAINTHECITY, SAINT LAURENT EYEWEAR

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum