Trenutno čitaš
Stigao je trailer za Netflixovu fantaziju Damsel

Stigao je trailer za Netflixovu fantaziju Damsel

netflix

U filmu Damsel reditelja Huana Carlosa Fresnadilla, nominovanog za Oskara, Millie Bobby Brown je odlučna i hrabra Elodie koja preokreće scenarij na tradicionalnu bajku. Ona je princeza čiji je srećan kraj brutalno prekinut kada je njen šarmantni princ žrtvuje zmaju. 

“Ona je djevojka koju ne treba spašavati”, rekla je Brown za Netflix. “Očekujete da se princ okrene i spasi je, i… ne. Ne čekajte princa.”

„Ono što mi se zaista dopalo u scenariju Dana Mazeaua bilo je prihvaćanje ideje fantastične avanture i priče o princezi i zmaju“, kaže Fresnadillo za Tudum. „Bilo je to veoma intenzivno putovanje koje sam bio toliko uzbuđen da dizajniram i razvijam. U suštini, ovo je tako lijepa priča o mladoj ženi koja postaje snažna, nezavisna i osnažena odrasla osoba. Elodie nema nikakvu vrstu podrške. To je pravo iskustvo preživljavanja.”

Elodie je poslušna, dobra djevojka, koja pristaje da se uda za zgodnog princa – samo da bi otkrila da je sve bila zamka: kraljevska porodica je regrutuje kao žrtvu da bi otplatila stari dug. Zatim je bačena u pećinu sa zmajem koji bljuje vatru, gdje se mora osloniti samo na svoju pamet i volju da preživi.

“To je uzbudljiva avantura sa zaista mračnim preokretom koja će vas staviti na ivicu vašeg sjedišta”, kaže Fresnadillo. „Kao filmski stvaralac, jedna od stvari koje uvijek želim je iznenaditi publiku novim pogledom na priču. Posebno ova vrsta tradicionalne priče — te priče moramo modernizovati novim prijedlozima, modernijim i stvarnijim načinima da se povežemo s publikom.”

Drugim riječima, čak i ako slučajno ne naiđete na zmajeve u svom svakodnevnom životu, i dalje ćete prepoznati mnoge prepreke s kojima se Elodie suočava u cijeloj priči. „Pokušali smo da ovo učinimo što je moguće realnijim“, dodaje on. “To je fantazija, ali utemeljena na stvarnosti.”

Pročitaj

U filmu glume i Angela Bassett, Robin Wright i Nick Robinson.

Damsel će se emitovati na Netflixu 8. marta.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum