Trenutno čitaš
Stigao je retrogradni Neptun i istina o sopstvenoj realnosti

Stigao je retrogradni Neptun i istina o sopstvenoj realnosti

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Vrijeme je da se na nebu odigra još jedan godišnji kosmički spektakl: retrogradni Neptun. Počevši od 28. juna, pa sve do 3. decembra planeta iluzije, snova i fantazije kretaće se unazad stvarajući okrenutu percepiju svijeta oko nas i vrlo je vjerovatno da nećemo biti u stanju da jasno sagledamo realnost koja nas okružuje.

Instagram / dam.thisisgood

Neptun jedna od najzahtjevnijih planeta za savladavanje i razumijevanje. U najboljem slučaju, to je izvor duhovne inspiracije, saosećanja i univerzalnog jedinstva – u najgorem slučaju, okružuje nas oblakom magle i konfuzije, što nam otežava da vidimo ispravan način u kretanju naprijed i jasno sagledavanje svijeta i realnosti. Kada je Neptun direktan stavlja veo na naše oči, vodi nas  svijet fantazije stvarajući auru glamuroznosti koja vodi do samoobmane.

Ali, u narednih pet mjeseci Neptunov tranzit će biti retrogradan, a kada Neptun uđe u svoj ples unatrag, plime će se okrenuti i taj magloviti veo će biti podignut. Lucidni pogled na svijet u početku može biti pomalo šokantan. Tada bi nas neželjene stvarnosti mogle pogoditi, posebno ako nismo kanalisali pozitivnu i duhovnu vibraciju Neptuna. Međutim, retrogradni Neptun može nam pomoći da pronađemo dublje značenje za svoje živote i način na koji se odnosimo prema ukupnoj kolektivnoj vibraciji.

Dok se Neptun bude kretao unazad možemo vidjeti stvari onakvima kakve zaista jesu – dobre ili loše. Iako to može izazvati dozu šoka učiniće nas mudrijim, moćnijim i bićemo spremniji za značajne akcije. Možda ćemo primijetiti gdje smo lagali sami sebe ili posmatrali situaciju kroz ružičaste naočale. Ovaj period će nam takođe omogućiti da manifestujemo nade, snove i želje koje su u skladu s našom novom kristalno čistom stvarnošću.

Narednih mjeseci dok je Neptun u svom retrogradnom plesu nećemo moći zanemariti ili “gurnuti pod tepih” određene nezdrave situacije bilo da se radi o poslu, o odnosima ili finansijama. Primjećivaće se “prava strana” nečeg ili nekog, nećemo se zaljubljivati u nečiji potencijal nego ćemo biti u stanju da sagledamo situacije kakve jesu i budemo iskreni prvo prema sebi, pa i prema drugima. Možda ćemo morati ponovo iscrtati neke granice s ljudima i u nekim odnosima ili čak preusmjeriti svoje snove, ideje i vizije na nešto novo.

Instagram / @deepspacexx

Ako želimo maksimalno da iskoristimo ovaj period trebalo bi da budemo samilosni prema sebi i svojoj prošlosti, ali i prema drugima i radimo na tome da sagledamo kompletnu sliku bilo koje situacije. Postavljanje zdravih granica i pružanje dovoljno brige sebi sada su ključni faktori, kao i provođenje vremena u prirodi i vođenje pisanog dnevnika. Idealno je vrijeme za početak posvećene, svakodnevne duhovne prakse, jer period koji je pred nama pun je mistike koja nam može pomoći da napravimo neku vrlo stvarnu magiju u svom životu.

Pročitaj

Bitan datum koji treba da označimo u kalendaru je 14. jul, kada će se Venera i retrogradni Neptun “obračunati”. Biće dosta nesigurnosti na ljubavnom polju, a finansijska ulaganja će biti mudra. Takođe ovaj tranzit može uzrokovati i prekidanje nekih odnosa i racionalnu spoznaju da osoba s kojom smo u odnosu i nije idealna.

Gledanje stvari onakvima kakve one zaista jesu može nam pomoći da krenemo naprijed i udaljimo se od toksičnih stvari u životu: veza, situacija, poslova, prijateljstava… I dok retrogradno kretanje planeta često ima lošu reputaciju, Neptun je tu da nam pomogne, a ne da nam donese teške stvari i odnose u život. Vrijeme je da budemo sigurni u provjeru sopstvene stvarnosti i realnosti.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum