Trenutno čitaš
Šta nam poručuje prvi pun mjesec u 2022. godini?

Šta nam poručuje prvi pun mjesec u 2022. godini?

Pun mjesec u Raku očekuje nas 17. januara. Emocionalni intenzitet je jak, jer će se pun mjesec suprotstaviti Plutonu. Svakako su fokusu, emocije, odnosi, dom, porodica, neki završeci, finalizacija i zaključci. Tokom ovog punog mjeseca u Raku emocije su jako duboke, a glavna poruka ovog punog mjeseca je briga o sebi, ljubav prema sebi, otpuštanje svega što nam ne treba…

Foto: Ultra magazin

Prvi pun mjesec 2022. godine je tu i to vam daje odmor od užurbanosti sezone Jarca, te priliku da se suočite sa sobom na intimnijem i najdubljem nivou. Pun vučji mjesec, kako ga još zovu je u ultra-osjetljivom i ključnom psihičkom znaku Raka, tako da se možete kladiti da je emocionalna katarza na putu.

Vibracije Raka su sve o njegovanju sebe i drugih, zajedno sa povezivanjem s najprivatnijim dijelom vašeg života – domom i porodicom. Očekujte da vaša osjećanja budu nježna i slatka, sa daškom emocionalne drame. Ako ste jedan od nekoliko sretnih horoskopskih znakova, koji su najmanje pogođeni punim vučjim mjesecom u Raku u januaru 2022. godine, onda možete pronaći mir znajući da ove sentimentalne vibracije nisu toliko emocionalno zahtjevne, koliko su inspirativne.

Pun mjesec je više od najviše tačke u lunarnom ciklusu. Oni označavaju vrijeme, da se oslobodite onoga što vam više ne služi i da zaželite želje do mile volje. Ova nebeska energija trenutno je generalno dramatično i ćudljivo vrijeme, a boravak u Raku čini ga još intenzivnijim – intuitivnim periodom, na kraju krajeva, Rakovima upravo vlada sam Mjesec.

Foto: astrology.com

Pun mjesec u Raku je ovdje da pruži intimno razmišljanje i neku ozbiljnu nostalgiju, ali takođe se odnosi na čišćenje negativnosti i emotivnog prtljaga u novoj godini. Katapultirani ste sada u akciju oko ličnog cilja ili stratsvenog poslovnog projekta, dok ovaj pun mjesec u Raku osvjetljava vaše snove i želje. Zabilježite svoje nove odluke, ciljeve i želje i postavite ih negdje na vidljivo mjesto kao što je frižider, ili ogledalo – kako biste ih uvijek imali na umu.

Da li vas vaši najbliži ljudi podržavaju… ili blokiraju vaše pokušaje da uspijete? Možda ćete biti u iskušenju da progovorite o tome ili se suočite sa njima. Da ste se grizli za jezik tokom praznika da očuvate mir, sada bi sve moglo da izbije.

Prije nego što dozvolite da vas ogorčenost nadvlada, zapamtite da samo VI postavljate granice i očekivanja ljudi. Možda ste se žrtvovali i pristajali na sve, ne tražeći ništa zauzvrat. Ako je tako, ne možete kriviti ljude što vam ne čitaju misli. Umjesto da se opterećujete njima, napravite novi dogovor sa sobom i počnite izražavati svoje potrebe od danas pa nadalje!

Foto: instagram/zarysolka

Pripremite se za snažnu godinu koja je pred nama, a koja je puna rasta i progresa. Ali prvo, postoje neke stvari koje treba riješiti, kada godina počne! Pun mjesec u Raku daće veliku važnost onome što želite u vašim vezama i odnosima svake vrste. Burna romansa mogla bi postati ozbiljna, ili biste mogli ponovo procijeniti da li je neki strastveni plamen, vrijedan ulaganja u vezu.

Pročitaj
Penelope Cruz

Spremite se da zaronite duboko u svoja osjećanja, jer će se zbog punog mjeseca u Raku emocije napuhati do visine cunamija. Kao prvi pun mjesec 2022. godine, on govori o tome da postanemo stvarni sa našim najsirovijim emocijama i prigrlimo svoje unutrašnje ja, čak i ako postoje dijelovi nas s kojima se teško suočiti.

Foto: instagram/frankmoth

Ovo je snažan trenutak za oslobađanje i lično prihvatanje, ovo je vrhunac rasta tokom posljednjih dana sezone Jarca, zbog čega smo se fokusirali na svoje karijere, novac, ciljeve, odluke, finansijska pitanja i praktične planove. Međutim, izlazak punog mjeseca preko zodijaka u kardinalnom vodenom znaku Raka nas podsjeća da, kako bismo postigli svoje opipljive ciljeve, moramo prihvatiti i manje opipljive uticaje u našim životima. Biti osjetljiv i ranjiv je jednako važno kao i biti jak, tako da ovaj pun mjesec u Raku, traži od nas da prigrlimo svoje mekše i nježnije strane s osjećajem njege i brige o sebi, udobnosti i relaksacije.

Vrijeme je da se udubite ispod površine svog srca i suočite se sa mračnim istinama, koje biste inače držali pod tepihom. Tajne mogu biti razotkrivene i teške spoznaje mogu izaći na vidjelo, ali sve je to za veći cilj ozdravljenja, napretka i mira. Njegovanje brige prema sebi i ljubavi prema sebi je sada zaista krajnje neophodno i to je glavna poruka ovog punog mjeseca u Raku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum