Trenutno čitaš
Šta nam donosi sezona Škorpije?

Šta nam donosi sezona Škorpije?

Sezona Vage bila je vrijeme kada su veze, partnerstvo i posredovanje bili glavni prioriteti. Međutim, oprostite se od koketnih, društvenih vibracija ovog znaka kojim vlada Venera i zakoračite u intenzivne vode Škorpije.

Ultra magazin

Da biste dobili ideju o tome kako Škorpija funkcioniše u astrologiji i utiče na period od sredine oktobra do sredine novembra, možete izvući neke naznake iz vladajućih planeta znaka: Mars, planeta akcije, energije i seksa; i Pluton, planeta moći, transformacije i podzemnog svijeta. Škorpion nije zadovoljan ničim na površinskom nivou, radije ulazi u srž stvari i povezuje se s drugima duhovno i emocionalno. Urođeno se ugodno osjeća sa mračnom stranom života i seksualnosti, a Škorpija je takođe nevjerovatno magnetična i intenzivna.

Takođe, treba napomenuti da kao fiksni vodeni znak, Škorpije mogu biti odlučne – kao i tvrdoglave. Jednom kada se posvete putu, može im biti zaista izazovno promijeniti ga. A povezane sa osmom kućom emocionalnih veza, zajedničkih resursa, smrti i seksa, Škorpionima je prijatno da se bore s temama kojih se drugi znakovi zaziru ili ih smatraju tabuima.

Sve to kaže, dok se Sunce kreće kroz Škorpiju, svi smo ohrabreni da razmislimo i, u idealnom slučaju, da produbimo, naše najintimnije odnose. Vaša sposobnost da se zbližite s nekim koga volite, da budete ranjivi, izgradite povjerenje i upustite se u zastrašujuće nepoznate vode – možda u vezi s ulaganjem ili sklapanjem poslovam- podržana je kroz ovo emocionalno nabijeno, često duhovno zadovoljavajuće doba godine.

Ultra magazin

Podstaknuta konkurentnim Marsom i komandujućim Plutonom, sezona Škorpije takođe traži od nas da razmotrimo moć koju imamo u sopstvenim životima i šta smo spremni da uradimo da bismo je održali – ili da tražimo još više.

22. oktobra, Saturn, planeta ograničenja, stacioniraće se direktno u Vodoliji nakon što se retrogradno kretala od 4. juna. Kao posljednja Saturnova stanica prije prelaska u Ribe sljedećeg marta, ova direktna stanica će pokrenuti važne teme oko ograničenja i sistema.

Sunce i Venera će 23. oktobra zakoračiti u fiksni vodeni znak Škorpije, stavljajući emocionalnu potrebu za kontrolom i sigurnošću u prvi plan. Budući da je ovo neugodan znak za Veneru, način na koji uspostavljate veze i dajete prednost zadovoljstvu mora imati rezervisan i oprezniji pristup.

Pročitaj

Sezona Škorpije je već kao stvorena za samoistraživanje i transformaciju, ali ove godine doživjećemo treće pomračenje u godini: pomračenje Sunca u Škorpiji 25. oktobra. A dvije sedmice kasnije, 8. novembra, četvrto i posljednje pomračenje u znaku Škorpije: pomračenje Mjeseca u Biku. Ova dva pomračenja u sezoni Škorpije dio su serije koja je počela 19. novembra 2021. i završava se 28. oktobra 2023. Može biti od pomoći da se vratite na proljeće i promjene koje je bilo nemoguće poreći.

Ultra magazin

Planeta energije, seksa i agresije Mars, koji je ujedno i jedna od vladajućih planeta Škorpije, biće retrogradan od 30. oktobra do 12. januara 2023. u promjenjivom vazdušnom znaku Blizanci. Budući da Mars podstiče način na koji preduzimamo akciju i pokrećemo loptu naprijed prema našim ambicijama, njegova retrogradnost može otežati postizanje cilja. U isto vrijeme, svaka planetarna retrogradnost se odnosi na odlazak prema unutra. Tako da ćete biti ohrabreni da razmislite o tome kako ste gurali naprijed i potencijalno preispitate svoj plan igre kako biste mogli biti još uspješniji u novoj godini.

Uz ne samo Sunce, već i Merkura i Veneru u Škorpiji i Neptuna u vodenom znaku Riba, planete donose obilje harmonije kada je u pitanju nošenje ružičastih naočala, korištenje mašte i otkrivanje vaše duhovne strane. Radujte se sanjivim mislima od 10. do 14. novembra. A za dodatnu dozu romantike, Venera, planeta ljubavi, formiraće slatki trigon sa Jupiterom, planetom sreće i obilja, u Ribama 15. novembra. Ove dvije planete koje donose sreću će sigurno postaviti temelje za fantazije da se ostvare.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum