Trenutno čitaš
Šta nam donosi sezona Riba?

Šta nam donosi sezona Riba?

ribe

Sezona Riba je stigla! To je posljednji znak gdje boravi Sunce, najavljujući dolazak proljeća i novog godišnjeg ciklusa u znaku Ovna. Sezona Riba je vrijeme kulminacije, završetka i zatvaranja. Vrijeme je da sagledamo sve što smo naučili u prošloj godini, zapakujemo staru energiju i napravimo prostor za novu.

Foto: astrology.com

Započinjemo novi astrološki ciklus, niknuće novo sjeme i osjetićemo kako cvjetamo u raznim smjerovima. Dvije Ribe koje plivaju u suporotnim smjerovima su uzrok i posljedica, početak i završetak, stari i novi ciklus. Sezona Riba, može nam pružiti priliku da da prigrlimo neke nove početke ili završetke i možemo očekivati da narednih nekoliko sedmica budemo u čarobnom, sanjivom, maštovitom, kreativnom i umjetničkom raspoloženju.

Sanjivi znak Riba, donosi priliku da se povežemo sa svojim emocijama i suočimo sa svojom sjenom. Sunce u znaku Riba, podsjećaće nas na sve one najdublje emocije, koje smo negdje zaboravili i sakrili sami od sebe. Moguće je da ćemo stupiti u kontakt sa svojim osjećajima, najsitnijim unutrašnjim željama, saosjećanjima i empatijom. Znaćemo kako da vjerujemo svom najdubljem osjećaju i bićemo u skladu sa promjenama energije.

Foto: Ultra magazin

Kao posljednji znak u zodijaku, Ribe upravljaju dvanaestom kućom, koja predstavlja podsvijest, intuiciju i natprirodno. Zbog uticaja ovog vodenog znaka, zvjezdanih očiju poznatog po oštroj intuiciji, moguće je da ćemo biti često odvojeni od stvarnosti i da ćemo se češće nego inače, povezivati sa nefizičkim područjem.

Odlično je vrijeme da rezervišemo vrijeme za tiho razmišljanje i rad na svojim snovima. “Tokom sezone Riba, možemo očekivati da ćemo sanjati velike snove, biti osjećajniji i otvoriti svoje srce drugima, čak i više nego što smo mislili da je moguće”, objašnjava Quinn.

Ovaj znak vode i dubine nas podsjeća koliko je vjera u sebe važna, a uticaj Neptuna u ovom znaku pojačava potrebu da vjerujemo u Izvor ljubavi, u snagu ljubavi i zahvalnosti. Jupiter u znaku Riba potvrđuje, koliko je važno biti zahvalan, koliko je bitna povezanost sa sobom i Izvorom. Svuda možemo poći, raditi, činiti, živjeti ovdje ili ondje, ali najvažnije je biti u miru i skladu sa sobom, svojim željama i potrebama.

horoskopski znak ribe
Ultra magazin

Sezona vladavine Riba je odlično vrijeme, da se oslobodimo ograničenja i podsjetimo se da je u redu romantizovati svoj život. Vrijeme je za velike snove i ekspanziju van ovoga svijeta. Oslobodićemo se potrebe da budemo pedantni i dozvolićemo sebi da stvaramo sa intuitivnog mjesta. Savršeno je vrijeme za korištenje umjetnosti, kao emocionalnog izlaza.

Reflektivna i sentimentalna priroda Riba, donijeće mnogo mira i jasnoće u situacije, koje su nam stvarale probleme u posljednjih 11 mjeseci. Vrijeme je za stvaranje velikiih i „nerealnih“ ambicija. Neptun i Jupiter daju nam u sezoni Riba, skoro vanzemaljski ambijent kada je u pitanju ispoljavanje ciljeva, stvaranje novih veza i izlazak izvan okvira. Ova energija će biti posebno pojačana kada se Sunce, Neptun i Jupiter povežu u znaku Riba početkom mjeseca. Ova konjunkcija između Jupitera i Neptuna u Ribama, dešava se samo jednom u 12,5 godina – što je čini posebno rijetkom energijom.

Pročitaj
stvari koje žena zaslužuje od muškarca

Ribe navijaju za više ciljeve i snove, ali važno je napraviti granicu između fantazije i stvarnosti. Trebamo biti oprezni, jer je Neptun planeta iluzija i snova što znači da nam se rasuđivanja mogu iskriviti, ako ne budemo dovoljno oprezni. Ako nam mašta bude predaleko šetala od stvarnosti, bilo bi dobro praktikovati meditaciju ili šetnju prirodom.

Foto: Ultra magazin

Kada su u pitanju veze i odnosi svih vrsta, sezona Riba će nam donijeti ekspanziju romantike i dodatnu živahnost. Bićemo ranjiviji nego inače i bitno je napomenuti, s obzirom da Ribama vlada planeta iluzije, da treba izbjegavati postavljanje nerealnih standarda u odnosima, bilo da se radi o partneru, prijatelju ili porodici.

Datum na koji trebamo obratiti pažnju je 18. mart, dan nakon punog Mjeseca u Djevici, kada će se odvijati veliki zemaljski trigon s Mjesecom u Djevici, Plutonom u Jarcu i Marsom u Biku. U astrologiji, aspekti trigona diktiraju povoljan i harmoničan odnos između ove tri planete. Ovo pozitivno utiče na otvaranje energetskog portala za pravljenje strateških poteza za zaradu u našoj karijeri. Kada je u pitanju profesionalni život, ovo je sjajno vrijeme da ciljamo visoko, sanjamo velike snove i manifestujemo svoje krajnje korake u karijeri.

U periodu kada traje tranzit Sunca u znaku Riba pod uticajem Neptuna i Jupitera, kod sebe trebamo njegovati isključivo lijepe emocije. Vrijeme je kada trebamo biti nježni prema sebi i posmatrati kako ljepota duše nadvladava, sve ono što je manje lijepo oko nas. Vjerujte u sebe i svoje želje, jer samo jaka vjera u sebe, stvara čuda.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum