Trenutno čitaš
Šta nam donosi pun mjesec u Strijelcu?

Šta nam donosi pun mjesec u Strijelcu?

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Pun mjesec u Strijelcu donosi nam trenutke koji će biti potpuno “nefiltrirani”. Strijelac je vatreni znak, avanturistički nastrojen, pun žudnje za lutanjima i snažan branilac istine i pravde, a ta ekspanzivna, “nefiltrirana” vibracija daje ton i boju junskom punom mjesecu. Kada na nebu zasija pun mjesec u Strijelcu, 14. juna, pred nama je prilika za velike promjene i nije kasno da ovu godinu “podesimo” na njenu najbolju verziju. Šta nas čini sretnim? Šta nam donosi radost? Kako možemo poboljšati svoj život? Sve su ovo pitanja kojima ćemo se baviti kada pun mjesec obasja nebo, a udruženi sa energijim punog mjeseca biće to jedan produktivan i značajan način bavljenja sobom, te izlaz iz magle i konfuzije. 

Foto: instagram/morysetta

Ovaj živahni, romantični, vatreni puni mjesec prilika je da zauzmemo svoj  stav i kažemo svoju istinu. Nakon dramatičnog i opojnog proljeća koje smo imali, zahvaljujući sezoni pomračenja i retrogradnom Merkuru, to će sigurno biti posebno osnažujući trenutak za sve nas.

Pun mjesec uvijek predstavlja priliku da završimo projekte ili odnose koje smo započeli, a više nam ne služe. To su tačke kulminacije i prelomne tačke, te šansa da se oslobodimo svega što nam više ne služi i što nas sputava u našem ličnom razvoju. Sa junskim punim mjesecom koji pada u veselom, nefiltriranom, filozofskom Strijelcu, bićemo skloniji da čujemo svoju intuiciju i krenemo za njom. Na kraju krajeva, pun mjesec koji je započinje određeni ciklus se takođe događa u kombinaciji sa pomračenjem Sunca kako bi ne samo pokrenuo novo poglavlje već i podstakao ogromnu promjenu i transformaciju.

S obzirom na Jupiterov uticaj, vjerovatno će svaki naš potez biti veliki, jer Jupiter je planeta ekspanzije i širenja tako da svaki naš potez imaće veću širinu nego inače. Imaćemo motivaciju da svoje emocije usmjerimo u iskustvo koje nas pomiče izvan granica i promoviše lični rast, s obzirom da je Strijelac vladar devete kuće avanture i visokog učenja.

Strijelac ima reputaciju dinamičnog, hrabrog znaka, ali on je takođe promenljiv. Dakle, iako je ovaj pun mjesec svakako onaj koji bi mogao podstaknuti otvoreno, živahno ponašanje, to je takođe vrijeme pogodno za avanturu, pretvarajući naše najdublje misli, uvjerenja, nade i snove u vanjska iskustva koja definišu život, pa bilo bi dobro obratiti pažnju da li smo spremni uhvatiti se u koštac sa ovim razigranim mjesecom i mijenjati svoj fokus.

Foto: instagram/morysetta

Iako velika, hrabra energija Strijelca može motivisati velike, hrabre emocionalne govore, mjesec formira stabilan sekstil sa Saturnom, planetom ograničenja i posvećenosti u logično fiksnom vazdušnom znaku Vodoliji, koji bi mogao funkcionisati kao potrebna kočnica ako gas pritisnemo prejako. S druge strane ako smo podstaknuti da slijedimo samo uzbudljivu viziju koja je pomalo nezgrapna, sekstil prema Saturnu može nam pomoći da je učinimo praktičnijom i konkretnijom.

Pročitaj

Nakon tri sedmice konfuzije, zahvaljujući retrogradnom Merkuru , spremni smo za malo jasnoće. Iako je Strijalac sav u slavljenu istine i slobode, neke pojedinosti mogu biti maglovite, a to je efekat kvadriranja Mjeseca protiv Neptuna, planete duhovnosti koja ima tendenciju da zamagli racionalnu misao. Vrijeme je da iskoristimo ovaj trenutak da se u potpunosti izrazimo i sačekamo da se prašina slegne prije nego što napravimo sljedeći korak.

Treba napomenuti da će Merkur samo nekoliko sati prije tačnog punog mjeseca ući u Blizance, gdje je posljednji put proveo vrijeme između 29. aprila i 22. maja (iako retrogradno u poslednjih 12 dana tog perioda). Nešto što nam je tada bilo na umu ili na vrhu jezika moglo bi ponovo postati naš fokus.

Pun mjesec u Strijelcu pokrenuće pitanje slobode i šta je to zapravo sloboda. Mnogi će se zapitati da li su uopšte slobodni i koja je to cijena slobode. Važno je da ne donosimo ishitrene odluke i idealno vrijeme da potražimo mir u sebi i budemo slobodni sa sobom.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum