Trenutno čitaš
Šta nam donosi pomračenje sunca?

Šta nam donosi pomračenje sunca?

April je bio mjesec za pamćenje, jer je donio neke astrološke događaje koji se događaju jednom u životu i prvu planetarnu retrogradnost u skoro tri mjeseca. Uzbuđenje će se nastaviti do samog kraja mjeseca, budući da je mlad mjesec 30. aprila pomračenje Sunca. To je ujedno i drugi mlad mjesec koji se javlja tokom kalendarskog mjeseca, što mu donosi titulu rijetkog “crnog mjeseca”. Kao prvo pomračenje u godini, aprilski mlad mjesec uvodi nas na buran teren sezone pomračenja.

Foto: instagram/dreamingincollages

Pomračenja su poznata po tome što donose brze promjene i neočekivane preokrete sudbine u naše živote, a vjeruje se da nam pomažu u usklađivanju naše sudbine – čak i ako nam se životi preokrenu naglavačke u tom procesu. Tokom aprilskog pomračenja sunca, Sunce i Mjesec se poravnavaju u posvećenom i senzualnom znaku Bika, koji stavlja naglasak na našu ličnu vrijednost, materijalnu imovinu i fizičko okruženje. Ova lunacija bi mogla u potpunosti promijeniti stvari koje cijenimo i na kojima želimo raditi, a takođe bi mogla pružiti iznenadne nove prilike u oblastima novca i resursa. Pomračenja mogu biti haotični kosmički periodi, ali stabilna i sigurna energija Bika može nam pomoći da ostanemo stabilni usred potresa.

Mnogo je moćnih planetarnih akcija koje se dešavaju uz ovo pomračenje mladog mjeseca, a ono služi kao završni čin za mjesec dana jedinstvenih kosmičkih dešavanja. U slučaju pomračenja Sunca – koje se dešavaju za vrijeme mladog mjeseca – postoji veliki potencijal da se nove stvari brzo ostvare u našim životima i vrata mogućnosti da se otvore bez upozorenja.

Pomračenja su uvijek dio veće priče, a pomračenja 2022. godine se dešavaju na osi Bik/Škorpija u zodijaku. Uz ove dvije zodijačke energije koje se aktiviraju pomračenjem, mi smo na godinu i po dugom putu promjene kada su u pitanju stvari koje cijenimo, kontrolišemo i iz kojih crpimo snagu. Pomračenje mladog mjeseca u aprilu 2022. je u zemljanom i materijalno nastrojenom Biku, pa obratite pažnju na teme koje se sada pojavljuju u vašem životu. Šta god da se sada odvija, vjerovatno će nastaviti svoju metamorfozu pod pomračenjem mjeseca u Biku u novembru. Takođe, možete primijetiti da se neki osjećaji ili situacije s kraja 2021. ponovo pojavljuju ili ubrzavaju u vašem životu pod ovom lunacijom, jer je posljednje pomračenje u Biku bilo 19. novembra prošle godine, a ono je počelo ciklus pomračenja koji trenutno doživljavamo.

Foto: instagram.com/morysetta

Pomračenja nas uvijek odvedu u divlju vožnju, ali nepredvidljiva priroda ove lunacije se pojačava zahvaljujući poravnanju mladog mjeseca s pobunjeničkom planetom Uranom. Poznata kao planeta neočekivanih promjena, Uranov uticaj na ovo pomračenje garantuje da će se dešavati mnogobrojne promjene, a sve što se dogodi u našim životima sigurno će biti uzbudljivo. Uz to, Mars stvara korisnu vezu s ovim pomračenjem, što nam daje snagu i odlučnost, koja nam je potrebna da prebrodimo promjene. Možda ćemo morati iskoračiti izvan granica naše zone udobnosti, ali ovi izazovi pomračenja će nam na kraju pomoći da rastemo.

Uz pomračenje mladog mjeseca biće aspekt trostruke konjunkcije između ljubavne planete Venere, planete obilja Jupitera i mistične planete Neptuna – koji su zajedno dio stelijuma u Ribama koji je dominirao prošlog mjeseca. Ova eterična mješavina planetarnih vibracija čini ovu emocionalnu lunaciju još ispunjenijom osjećajima i donosi potencijal za lijepe nove početke u ljubavi ili kreativnosti. Pomračenja mogu katalizirati iznenadne promjene, ali ti pomaci ne moraju biti negativna stvar, a ovaj sanjivi trio planeta je tu da to dokaže. Konjunkcija Jupiter-Neptun u Ribama je i dalje veoma aktivna tokom ovog pomračenja, pa imajte na umu ove duhovno obogaćujuće vibracije dok se krećete lunarnom energijom.

Važni aspekti

Solarna eklipsa sekstil Mars daje pojačanje samopouzdanja, snage i hrabrosti. Odlično je za fizičke aktivnosti kao što su vježbanje, fizički rad i takmičarske aktivnosti poput sporta i poslovanja. Lični odnosi, posebno oni intimne prirode, imaju koristi od dodatne topline, šarma i harizme. Takođe povećava strastvenu želju i seksualnu privlačnost.

Pomračenje Sunca je savršeno vrijeme za početak novih projekata ili novi početak. Sekstil Marsu dodaje inicijativu i asertivnost kako bi se stvari pokrenule. Posebno je dobar za obavljanje stvari koje ste odgađali u prošlosti, jer su se činile preteškima.

Pomračenje Sunca u konjunkciji sa Uranom donosi promjenu i uzbuđenje. Rizik od neželjenih promjena i haosa uveliko je smanjen sekstilom na Mars. Dakle, treba doći do pozitivnih promjena i veće lične slobode. Savršen je za početak nečeg potpuno novog i drugačijeg. Uran takođe dodaje fleksibilnost, otvorenost, intuiciju i samosvijest astrologiji pomračenja Sunca u aprilu 2022.

Pročitaj

Mars sekstil Uran povećava inicijativu, motivaciju, inspiraciju i vašu želju za zabavom i uzbuđenjem. Dodatno stimuliše fizičku privlačnost i čini vas odvažnijim i avanturistički nastrojenim. Takođe biste trebali biti spremniji na rizik i isprobavanje nečeg novog. Ovo je zaista idealno pomračenje za pokretanje velikih promjena u vašem životu. One bi se trebale odvijati brzo i relativno glatko.

Venera u konjunkciji sa Jupiterom (00°01′) donosi ljubav, novac, harmoniju i sreću. Dakle, ovo je odlično pomračenje za druženje, a posebno za izlaske. Sklapanje prijatelja je lako, a nova partnerstva bi trebala biti iskrena i obostrano korisna. Sreća se odnosi i na putovanja na daljinu, finansijska ulaganja, visoko obrazovanje i zakon.

Foto: instagram.com/dreamingincollages

Venera sekstil Pluton čini društvo važnijim, jer osjećate čežnju da svoju ljubav podijelite s nekim posebnim. Opsesije su moguće, a nova romansa bila bi burno iskustvo i uveliko promijenila vaš život. Dublji osjećaji ljubavi u postojećoj vezi mogu se razviti na dublji ili duhovni nivo.

Jupiter sekstil Pluton pojačava sreću u ljubavi i novcu koju stvara Venera u konjunkciji sa Jupiterom. Povećana moć i uticaj donose pozitivne promene i uspjeh. Moćne sile koje rade iza kulisa mogu dovesti do duhovnog i ličnog rasta, stvaranja bogatstva i profesionalnog napredovanja. Snažan poriv da nešto reformišete u svom životu može se poklopiti sa šansom da uradite upravo to.

Uz pozitivne veze s Marsom i Uranom, pomračenje Sunca u aprilu 2022. odnosi se na pokretanje pozitivnih promjena i praćenje vaših strastvenih želja.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum