Trenutno čitaš
Šta nam donosi Merkur u Biku?

Šta nam donosi Merkur u Biku?

Merkur, planeta poznata po tome što utiče na komunikaciju, racionalnost i rasuđivanje, ušao je u znak Bika 11. aprila. Tvrdoglava i diplomatska energija je pred nama. Naš način razmišljanja oslanjaće se na svih pet čula što bi moglo da donese mnoge izazove.

Foto: Ultra magazin

Kada Merkur uđe u znak Bika bilo bi dobro da usporimo protok komunikacije i da razmišljamo dugoročno i paktično. Vrijeme je da se osjetimo utemeljenje, uravnoteženost i da se fokusiramo na manifestaciju.

Ova energija Merkura u Biku nam pomaže da svoje strasti i želje pretvorimo u stvarne i realne rezultate. Idealno je vrijeme da se fokusiramo na izgradnju planova koji će imati dugoročne rezultatete, te da u naše ciljeve unesemo dašak razuma i dobrog rasuđivanja.

Mentalni kapacitet u ovom periodu biće utemeljen i prizemljen, a to je itekako značajno da svoje strasti i želje doživimo u realnosti. Planiranje životnih ciljeva sada će biti lakše, posebno u vezi sa finansijskim i poslovnim pitanjima. Međutim, kako je Bik zemaljski znak, donošenje odluka može se dešavati sporije i metodičnije, a ne impulsivno.

Foto: Ultra magazin

Kada je Merkur u Biku, on teži da stvori stabilnu atmosferu sa dubokim vrijednostima i upornost koja može biti prilično moćna. Bićemo inspirisani da usporimo tempo i da se izrazimo na produktivniji način. Ako je bilo nekog odugovlačenja dok je Merkur boravio u Ovnu, ovaj tranzit svakako donosi i jačanje izdržljivosti.

Uticaj Bikove energije može izazvati napete interakcije. Merkur u Biku može ukazivati ​​na toliku tvrdoglavost u svojim pogledima da ne možete vidjeti drugu perspektivu. Lekcija ovdje je biti fleksibilniji u svom razmišljanju i biti otvoreni za tuđe perspektive.

Pročitaj

Usavršavanje u činjenicama pomoći će nam da se držimo svojih odluka i da ih ostvarimo. Pravednost, poštenje i integritet će nam takođe sada biti posebno važni. Tranzit Merkura kroz znak Ovna je bio period kada smo bili posebno inspirisani, puni ideja, a sada je vrijeme da te ideje pretvorimo u stvarnost. Merkur u Biku donosi nam energiju praktične komunikacije, razmišljanja i odlučnosti.

Moglo bi doći i do nesporazuma i drama, jer tu je Uran, pod oštrim uglom Saturn i Mars, ali tu je i Venera, Jupiter u konjukciji sa Neptunom, koji nam pružaju bezrezervnu podršku, pa na kraju će sve biti u redu. Sve što trebamo učiniti je odvojiti vrijeme za slušanje.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum