Trenutno čitaš
Šta nam donosi Mars u Ovnu?

Šta nam donosi Mars u Ovnu?

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Planeta akcije, nagona i strastvenih želja konačno je ušla u svoj omiljeni znak Ovna nakon dvogodišnje pauze. Ovako jake vibracije nismo osjetili dugo, a Mars će u strastvenom Ovnu ostati do 4. jula što će nam omogućiti da spremni dočekamo ljeto. Mars se u Ovnu osjeća kao kod kuće, pa je stoga njegova moć pojačana. Naša energija je spontana, okrenuta budućnosti, pa čak i hrabra pod ovim uticajem. Naš takmičarski duh je dobro razvijen, a cilj nam je samo pobjeda! Aktivno i samouvjereno ulazimo u ljeto! 

Foto: Ultra magazin

Ovan je prvi znak zodijaka, što znači da ovaj tranzit započinje potpuno novi ciklus za Mars. Kada je planeta akcije u tvrdoglavom Ovnu, volimo da preuzmemo kontrolu nad stvarima i često radimo na povećanju našeg ličnog nagona i ambicija. Bićemo direktniji i hrabriji — i to možemo iskoristiti u svoju korist. Pred nama je spontan period koji je okrenut budućnosti i orijentisan na akciju. Pobjeda može postati važnija nego inače, jer Ovan može biti prilično konkurentan. Stvari ćemo sagledavati na jednostavan način, što je suprotno od Marsa u Ribama koji sve sagledava intuintivno. Ovan je samouvjeren i optimitičan, tako da možemo očekivati period u kojem ćemo pucati od samopouzdanja.

Mars u Ribama je bio malo turbulentan, uglavnom zbog činjenice da planeti akcije nije baš udobno u znaku Riba. Mars “ne voli” plivati ​​u sporim i mutnim vodama znaka Riba, pa smo se morali boriti da naše granice budu jasne, a nedostajalo nam je i energije. Ali sada, na sreću, sve ide ka vrhu i vibracije su na mnogo višoj frekvenciji.

Foto: pixabay

Pošto Mars boravi u Ovnu samo jednom u dvije godine vrijeme je da smislimo kako da iskoristimo ovu harmoničnu energiju. Treba imati na umu da je sve u akciji. Ova promjena omogućava Marsu da radi na najbolji mogući način, što nam olakšava da se uhvatimo u koštac s velikim projektima, jurimo svoje ciljeve i više se zabavljamo u onome što će nam zadovoljiti strasti. Mars vlada nagonima, ambicijama i seksom, pa ovo je vrijeme da promijenimo scenarij! Drugim riječima, ne treba prihvatiti “Ne” kao odgovor.

Od 28. maja do 21. juna, Mars u Ovnu će se poravnati sa Venerom u Biku kako bi nam donio velike mogućnosti u ljubavi i romantici. U mitologiji su Venera i Mars poznati kao legendarni kosmički ljubavnici, tako da tokom dana kada su oboje istovremeno snažno pozicionirani na nebu, možemo privući ne samo ljubav, već i novac. Tokom ovog tranzita, mogli bismo takođe požuriti s odlukoma.

Pročitaj

Od 23. juna do 4. jula, kada se Mars sukobi sa retrogradnim Plutonom u Jarcu pred nama je super – intenzivan period. To je vrijeme u kojem ćemo isticati svoje želje i emocije ne mareći za druge. Borbe za vlast će biti intenzivirane, kao i potreba da se dominira situacijama. Biće važno da pazimo na svoje granice i da se pobrinemo da ne gazimo druge da bismo se popeli na vrh.

Dok je Mars u Ovnu, možemo očekivati neočekivano. Spontanost će biti na našoj strani i moći ćemo postići više nego što zapravo mislimo.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum