Trenutno čitaš
Šminka inspirisana 1960-ima koja ima taj bezvremenski osjećaj koji volimo

Šminka inspirisana 1960-ima koja ima taj bezvremenski osjećaj koji volimo

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Šezdesete su nam dale obilje inspiracije za ljepotu. Decenija je postala sinonim za nekoliko trendova poput ikonične Twiggy šminke (plavo sjenilo, ružičaste usne i duge trepavice), klasično mačje oko i savršeno oblikovane crvene usne.

I ne iznenađuje da se estetika šminke iz 60-ih i danas pojavljuje u onome što vidimo kod vrhunskih šminkera.

Ovaj izgled šminke pogađa sve klasične trendove iz 60-ih, od očiju srne do svježe rumene kože. Obraze i usne krase komplementarne nijanse, dokazujući da su monokromatski trendovi bezvremenski.

Cat eye, plava sjena za oči, definisane trepavice. Ovaj izgled pokazuje kako su trendovi ljepote iz 60-ih i danas relevantni i šik. Kao moderna verizija Audry Hepburn.

Nadogradi svoj makeup inspirisan 60-im hromiranim akcentima. Srebrna hromirana podloga je savršen način da oživiš trend. Sa neutralnim usnama, oči zauzimaju centar pažnje.

Hollywood nam je dao obilje šminke za inspiraciju. Crvene usne bile su prepoznatljiv izgled 60-ih. Odaberi crveni ruž s plavim podtonom za klasični dodir.

Ne bi bio izgled šminke iz 60-ih da trepavice nisu istaknute. Umjetne trepavice su se često koristile za poboljšanje dramatičnog izgleda očiju.

Glumica Lilly Collins često poseže za ovom estetikom, uz naglašene oči i trepavice, baš kao moderna Twiggy.

Grafički eyeliner je bio prilično popularan 60-tih i često je podrazumijevao podebljane, definisane linije i jedinstvene oblike. Za modernu verziju umjesto crne odluči se za jarke boje, metalik tonove i šljokice.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum