Trenutno čitaš
Slatka riža sa cimetom i jabukama – idealan jesenji desert

Slatka riža sa cimetom i jabukama – idealan jesenji desert

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Kremasta i slatka riža sa cimetom i jabukama, može se poslužiti za doručak ili kao desert. Ovo je zabavan način upotrebe jesenskih plodova, poput jabuka! Jelo se može se poslužiti toplo ili hladno, zavisno od ukusa. Ova recept je prilično jednostavan i sigurno ćeš poželjeti da ga probaš već danas.

slatka riža
Foto: 30seconds.com
Sastojci:

2 šolje kuhane bijele riže

3 šolje kravljeg ili biljnog mlijeka (po izboru)

1/2 šolje šećera

2 šolje oguljenih i nasjeckanih jabuka

1 čajna kašičica cimeta

Pročitaj

1 čajna kašičica vanilije

Priprema:

Rižu, mlijeko, šećer i jabuke stavi u lonac. Miješaj dok se smjesa ne počne lagano kuhati. Smanji vatru na nižu temperaturu i kuhaj, često miješajući, oko 30 minuta. Makni s vatre i umiješaj cimet i vaniliju. Kašikom sipaj u zdjele za posluživanje i pospi dodatnim cimetom. Prijatno!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum