Trenutno čitaš
Sedmični horoskop: Šta nas očekuje u narednim danima?

Sedmični horoskop: Šta nas očekuje u narednim danima?

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Prošli smo kroz prvi dio sezone pomračenja. I dalje ćemo osjećati vibracije nedavnog pomračenja Sunca u Vagi (narednih šest mjeseci). Sada kada je Mars u Škorpiji sljedećih šest sedmica, doživjećemo snažan nalet odlučnosti kada je u pitanju oživljavanje strastvenih projekata. Ali takođe možemo biti raspoloženiji i manje strpljivi tokom ovog tranzita, pa budite pažljivi dok vozite i kada pokušavate da iznesete dokažete poentu.

Sa Venerom koja je sada u Djevici, svi horoskopski znakovi mogu da osjećaju malo više odgovornosti prema svojim voljenima, a istovremeno traže više vremena za introspekciju i samoću. Ključno je izbjegavanje pasivno-agresivnog ponašanja u odnosima. Ako nešto nije u redu, iskoristite ovu posljednju sedmicu sezone Vage da izrazite svoju zabrinutost, a ne da to držite u sebi. Samo budite spremni da saslušate šta i druga strana ima da kaže. Slušajte da biste shvatili, umjesto da budete “u pravu”.

Foto: instagram.com/morysetta

Ovan

Nedavno pomračenje Sunca u Vagi pomoglo vam je da počnete iznova kada je u pitanju način na koji pristupate odnosima. Ova sedmica se uglavnom bavi prihvatanjem informacija koje ste dobili i držanjem otvorenih vrata komunikacije sa svojim partnerom i prijateljima u vezi sa vašim zajedničkim potrebama i namjerama.

Vaš planetarni vladar Mars svoju prvu punu sedmicu provodi u Škorpiji i osvjetljava sektor tuđeg novca, regeneracije i intimnosti, pa je ovo idealan tranzit za fokusiranje na imovinu, poreze, nasljedstva i finansijska i duhovna spajanja. Možda ćete primijetiti da se ovih narednih šest sedmica ponašate više poput Škorpije, što bi moglo povećati vaš seksualni nagon i ukupnu senzualnost, a ujedno i učiniti da se osjećate tvrdoglavije i temperamentnije. Kad god se zateknete da ćete eksplodirati na nekoga, umjesto toga duboko udahnite.

Bik

Ove sedmice ćete biti blaža i opuštenija osoba, jer se nedavno pomračenje Sunca u znaku Vage dogodilo u vašem sektoru zdravlja, wellnessa i usluga, ohrabrujući vas da radite manje i uživate više – posebno kada se približavamo epskom lunarnom pomračenju u vašem znaku koje se dešava 28. oktobra. Možete osjetiti da su velike promjene iza ugla, a to znači da zakoračite u energiju glavnog lika dok se pripremate za svoje ponovno rođenje.

Sada kada je Mars, Planeta akcije, u vašem suprotnom znaku Škorpije narednih šest sedmica, nemojte se iznenaditi ako vaši tajni (i ne baš tajni) obožavatelji zatraže vašu pažnju. Možda ćete se takođe osjećati pozvanim da otkrijete svoja osjećanja nekom posebnom, ali vaš ponos vas može spriječiti da se potpuno prepustite ranjivosti. Provedite ovu sedmicu zamišljajući najbolji scenario, a ne prizivajući svoje najveće strahove. Nekoliko hrabrih koraka dijeli vas od života o kojem sanjate.

Blizanci

Sada kada je vaš planetarni vladar Merkur u Vagi, a vi i dalje osjećate uticaj pomračenja Sunca u Vagi, vjerovatno ćete tražiti zabavnija i lakša iskustva. Ova sedmica je u znaku prepuštanja zadovoljstvu, čak i ako je Venera, planeta ljubavi, u Djevici, zbog čega se osjećate pomalo prkosno ili kritično prema sebi i drugima. Iskoristite strastvene vibracije Marsa u Škorpiji da oslobodite dinamičniju stranu sebe, kao prijatelja ili romantičnog partnera. Iznenadite svijet sa još jednim aspektom svoje multidimenzionalne ličnosti.

Ovo je ujedno i Plutonova prva sedmica direktno u Jarcu, što aktivira vaš sektora tuđeg novca i intimnosti. Ako ste osjećali da su vaše finansije i zajednički napori bili rasuti u protekla četiri mjeseca, ovo je idealna sedmica da ih vratite u red, korak po korak. Izračunajte svoj budžet za ostatak godine i smislite načine da napravite strateška i efikasna ulaganja koja će se dugoročno isplatiti.

Instagram/morysetta

Rak

Ako ste sanjali da počnete iznova, energija ove sedmice vam daje zeleno svjetlo da to učinite. Kombinacija nedavnog pomračenja Sunca u Vagi, direktnog pomaka Plutona u Jarcu i Marsovog tranzita u Škorpiji puni vas dinamičnom i hrabrom energijom. Od vas se traži da se fokusirate na ono što želite u svom životu i krenete. Imate sposobnost da radikalno promijenite tok svog života na bolje, a energija ove sedmice vas izbacuje iz zone udobnosti podsjećajući vas na važnost vjere, čak i ako niste sigurni šta vas čeka u budućnosti.

S obzirom da je Pluton sada direktan u vašem sektoru partnerstva, sve drame u vezi ili nesporazumi će vjerovatno biti riješeni ove sedmice, sve dok izbjegavate pasivno agresivno ponašanje i smatrate sebe i druge odgovornima za transparentnost i iskrenost koja dolazi s njegovanjem zrelih i zdravih odnosa.

Lav

Nakon  pomračenja Sunca u Vagi, ulazite u ovu sedmicu osjećajući se kreativno inspirisanim i raspoloženim da podijelite svoja razmišljanja i talente sa svima koji su spremni da vas čuju i slave. Samo budite sigurni da prije svega potvrđujete sebe, jer Venerino kretanje kroz Djevicu aktivira vaš sektor novca i samopoštovanja. Što se više možete osjećati ponosnim na sebe i svoja postignuća bez potrebe za vanjskom potvrđivanjem, više ćete uspjeti.

Sada kada je Mars, Planeta akcije, u Škorpiji, možda ćete iskusiti više napetosti ili pritiska kada su u pitanju porodične ili kućne obaveze i odgovornosti. Ali ovaj šestosedmični tranzit vam takođe može pomoći da razjasnite stvari ako ste se nosili sa brigama ili pogrešnim komunikacijama sa svojim voljenima (ili alternativno, možete odlučiti da stvorite čvršće granice ako se osećate nepoštovano). Najbolje je da ne budete reaktivni ili defanzivni pod ovim tranzitom, već se prepustite intuiciji kada je u pitanju koje emocije izraziti, a koje zadržati za sebe.

Djevica

Sada kada je vaš planetarni vladar Merkur u Vagi, novac vam je na umu više nego inače. Nemojte biti toliko fokusirani na potrebu da imate. Ovo je možda lakše reći nego učiniti zbog Venerinog trenutnog tranzita u vašem znaku, što bi moglo uzrokovati da pretjerano analizirate većinu onoga što radite sa svojim resursima. Srećom, Marsovo prisustvo u Škorpiji u skladu je s vašom prirodom i podsjeća vas da je većina onoga što želite na dohvat ruke.

Sada kada je Pluton, planeta transformacije, direktan u znaku Jarca, jedna od vaših misija ove sedmice je da se brinete o svojim potrebama i da se više zabavite. Ne dozvolite da Venera u Djevici pokvari zabavu i učini vas perfekcionistom ili unese dozu opreza. Dozvolite sebi da promjenite svoju rutinu i živite opuštenijim načinom života. To je ono što zaslužujete.

Instagram: morysetta

Vaga

Ove zadnje sedmica vaše rođendanske iskoračite u centar pažnje, posebno sada kada je pomračenje Sunca u vašem znaku uzdrmalo kosmos i pomoglo da podignete svoje samopoštovanje. Ipak, ako se osjećate kao da ste još uvijek u limbu, to je takođe sasvim normalno, pogotovo jer je vaš planetarni vladar Venera trenutno u Djevici, i aktivira vaš sektor duhovnosti, iscjeljivanja i zatvaranja. Možda slavite svoj solarni povratak, a ujedno i oplakujete kraj života kakav ste nekada poznavali. Ovo su intenzivne emocije za navigaciju, stoga budite posebno ljubazni prema sebi ove sedmice.

Marsov tranzit kroz Škorpiju može donijeti povoljne vibracije u vaš novčani sektor sljedećih šest sedmica, pa ako ste se željeli držati svog budžeta ili istražiti plan ulaganja, možda ćete biti motivisani da to i učinite. Ne morate sve sami da shvatite – sada kada je Pluton direktan u Jarcu, možete pronaći mentora ili kolegu koji će vam pomoći da kultivišete ili razvijete način razmišljanja o obilju i ispunite (ili premašite) svoje finansijske ciljeve.

Škorpija

Sezona vaših rođendana počinje sljedeće sedmice, a sada kada je Mars, Planeta akcije, u vašem znaku narednih šest sedmica, možda se već osjećate kao da je sezona Škorpije stigla. Ali u isto vrijeme, s obzirom da je nedavno pomračenje Sunca u Vagi osvijetlilo vaš sektor duhovnosti, iscjeljenja i izolacije, možda ste i dalje u režimu hibernacije. Ne dozvolite nikome da vas pritišće da budete društveni ako biste se radije opustili.

Sada kada je vaš drugi planetarni vladar, Pluton, završio svoju retrogradnost u Jarcu, bićete strateški orjentisani na vaše kreativne poduhvate. Ako ste se ranije osjećali nedovoljno cijenjeni, oprostićete se od mentaliteta žrtve i razmisliti o načinima da povećate svoje samopoštovanje, prihode i svoje talente, i usuditi se da budete viđeni, saslušani i slavljeni.

Pročitaj

Strijelac

Šta znači prijateljstvo? To će vjerovatno biti glavna tema o kojoj ćete razmišljati ove sedmice jer energija nedavnog pomračenja Sunca u Vagi još uvijek snažno struji kroz vas. Pronađite načine na koje možete razlikovati ko je vaš pravi prijatelj, a ko želi biti u vašoj blizini samo kada emitujete sunčane vibracije. Oslobodite se potrebe da uvijek budete sretni i fokusirajte se na to da stvari budu realne. A ako otkrijete da ste prerasli nekoga (ili nekoliko ljudi), i to je u redu.

Marsov tranzit kroz Škorpiju može vam u početku biti zbunjujući zbog toga koliko vas prisiljava da se suočite sa svojim najdubljim sjenama, strahovima, nesigurnostima, potisnutim željama i inhibicijama. Ovo je idealna sedmica za iskrenu sesiju vođenja dnevnika. Dođite do korijena onoga što vas iznutra muči i zašto. Tek kada se suočite s tim, moći ćete da krenete naprijed.

Instagram: morysetta

Jarac

Šta ako počnete potpuno ispočetka? Kako bi to izgledalo? Nakon pomračenja Sunca u Vagi, možda ćete se osjećati kao nova osoba. Uzmite si vremena i zakoračite u ovu novu dimenziju, posebno sada kada je Pluton, planeta transformacije, direktan u vašem znaku (Pluton završava svoj boravak u vašem znaku posljednji put u našem životu), ohrabrujući vas da se otkačite i ispunite obećanja i ciljeve koje ste sebi postavili ove godine.

Marsovo prisustvo u Škorpiji omogućava vam da produbite svoju vezu sa sadašnjim, prošlim ili potencijalnim prijateljima, posebno ako ste tokom retrogradne sezone bili više okrenuti sebi. Otkrijte s kim se osjećate najsigurnije i odvojite vrijeme da im izrazite zahvalnost. Oni će to cijeniti i vjerovatno će učiniti isto za vas.

Vodolija

Spremni ste da doživite novu avanturu, zar ne? Pomračenje Sunca u Vagi je pokrenulo duboke promjene u vašem umu i načinu života i vi ćete nastaviti da osjećate efekte ovog pomračenja u naredne dvije godine (ali posebno u narednih šest mjeseci). Ova sedmica se odnosi na kreiranje plana i novi početak. Za mnoge Vodolije ovo bi moglo izgledati kao planiranje putovanja, ili stvaranje planova za način života koji biste željeli manifestovati za sebe.

Sada kada je Mars, Planeta akcije, u svom matičnom znaku Škorpije, vjerovatno ćete se osjećati nemirnije i tvrdoglavije, ali i prilično poletno i strastveno. Ništa i niko vam ne može stati na put da ostvarite svoje snove – niko osim vas samih. S obzirom da se energija Škorpije razilazi s vašom prirodom Vodolije, vaš izazov je da ne sabotirate sebe ili svoje poduhvate baš kada će stvari krenuti. Držite se kursa!

Ribe

Ove nedelje ćete verovatno imati još dublje razumijevanje sopstvenog uma i podsvjesti, kao i ljudske psihologije uopšte. Nedavno pomračenje Sunca u Vagi vas je prosvijetlilo, pa ste dobili uvide koje ste dugo zanemarivali. Ali sada znate bolje, pa je vrijeme da krenete dalje.

Marsov tranzit kroz Škorpiju usklađuje se s vašom prirodom u znaku Riba, pomažući vam da privučete i emitujete vibracije ljubavi tokom cijele sedmice. Ako ste se zaljubili u nekoga, ali vam je bilo teško da priznate svoja osjećanja tokom retrogradne sezone, primijetćete porast samopouzdanja, što će vam omogućiti da se izrazite s lakoćom, ali i uz malo suzdržanosti od Venere je sada u vašem suprotnom znaku Djevice. Možete biti društveni, ali i dati drugima prostora da vam priđu. Za tango je potrebno dvoje.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum