Trenutno čitaš
Sedmica visoke mode u Parizu: Alaïa vs. Armani

Sedmica visoke mode u Parizu: Alaïa vs. Armani

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

U svijetu mode, Pariz predstavlja sinonim elegancije i luksuza, a Sedmica visoke mode u ovom gradu nije razočarala. Dva izuzetna modna brenda – Alaïa i Armani Privé, privukla su posebnu pažnju svojim Haute Couture kolekcijama.

Alaïa: Mullierova oda ženstvenosti i geometriji

Peter Mullier, kreativni direktor Alaïa brenda, oduševio je svijet svojom konfekcijskom kolekcijom za jesen 2024. godine. Salon brenda postao je mjesto gdje se umjetnost sastaje s modom, a revija je bila dovoljno posebna da je prikazana tri puta kako bi svi posjetitelji mogli doživjeti čaroliju.

Sveukupna koncepcija kolekcije bazirala se na merino vuni, a Mulier je izrazio svoju predanost razvoju tkanina tokom godinu dana. Kroz živopisne nijanse plavo-crne, crne i tamnoljubičaste, predstavljena je kolekcija posvećena ženskim oblinama i geometrijskim formama. Lepršavi rukavi, rese, te minimalistički i teksturirani kaputi, svi su naglašavali važnost kruga i oblika u dizajnu.

Tako se na modnoj pisti pojavila apsolutno živa, dišuća kolekcija, posvećena oblinama ženskog tijela i krugu. Potvrda tome su pantalone, suknje sa topićima i haljine sastavljene od višeslojne tkanine, plavo-crne, crne i tamnoljubičaste; lepršavi rukavi; rese koje se glatko pretvaraju iz suknje u traper kaput. Tu su bile i lakonske haljine, minimalistički i teksturirani kaputi, bombaši i bunde, što je samo pojačalo važnost kruga i oblika u ovoj kolekciji.

Mullier je uspio postići nevjerojatan balans između geometrije i organske ljepote, demonstrirajući svoje majstorstvo u kreiranju kolekcija koje istovremeno osvajaju srca ljubitelja mode.

Armani: Haute Couture en Jeu 

U modnoj kolekciji proljeće-ljeto 2024, Armani je ostao vjeran sebi i svom vještom radu s čipkom, tkaninama sa šljokicama i drugih prelivih dekora.

Armani je kolekciju nazvao Haute Couture en Jeu – francuska fraza koja, s jedne strane, zvuči kao “Unesi modu u igru”. “U svakom slučaju”, dodao je dizajner, “vrijeme je da budem hrabar, rizikujem i krenem u akciju. Možda je malo manje Armanija”.

Pročitaj

Kroz suknje boje breskve, jorgovane i blijedozelene, te prozračne tkanine s različitim dekorima, Armani je stvorio kolekciju koja odiše elegancijom i sofisticiranošću. Čipka, šljokice i slojevita struktura odražavaju beskrajnu kreativnost dizajnera.

Ova kolekcija nije samo odjeća; to je priča o ženama koje nose različite priče. Armani je hrabro uveo elemente poput prozirnih šešira, kišobrana i slojevitih suknji, stvarajući dojam da moda može biti čarobna i igra mašte.

Foto: buro247.ru

Sedmica visoke mode u Parizu donijela je spektakularan prikaz umjetnosti i stila. Alaïa i Armani, svaki na svoj način, demonstrirali su zašto su među vrhunskim modnim brendovima, ostavljajući nas zaintrigiranim i očaranim njihovim kreacijama.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum