Trenutno čitaš
Sci-fi Selfi: Snapchat stvorio selfi kameru koja vam leti oko glave

Sci-fi Selfi: Snapchat stvorio selfi kameru koja vam leti oko glave

HT Eronet - SMART Blagdanska kampanja
HT Eronet - SMART Blagdanska kampanja

Gigant društvenih medija napravio je selfie kameru – i ona ti može letjeti oko glave i pratiti te.

Snap / SWNS

Snapchat, koji ima milione aktivnijih dnevnih korisnika od Twittera, predstavio je Pixy, minijaturni dron koji su nazvali “tvoja prijateljska leteća kamera”.

Uređaj od 230 dolara može poletjeti iz tvoje ruke i pratiti bilo koju od četiri unaprijed postavljene putanje leta, uključujući plutanje, orbitiranje i praćenje kuda god vodiš.

Tokom predstavljanja u četvrtak, 28. aprila, američka kompanija je rekla da je prvo kreirala Snapchat kao novi način korištenja kamere za samoizražavanje i komunikaciju. “Danas to dovodimo do novih visina s letećom kamerom po imenu Pixy.”

Snapchat

Opisana kao “leteći pomoćnik džepne veličine”, kompanija kaže da Pixy može pronaći put do tvoje ruke, lagano slijećući na kraju leta.

Iako su dizajnirali Pixy da bude pratilac Snapchatu, može se koristiti sa “bilom drugom platformom”, iako se video zapisi sa letova bežično prenose i spremaju u Snapchat Memories. Odatle možeš koristiti Snapchatove alate za uređivanje, da prilagodiš ono što snimaš.

Pročitaj

Dugme na vrhu malog ‘kvadrokoptera’ omogućava ti da odabereš koju vrstu fotografije ili videa želiš. Mini-dron se oslanja na kompjutersku viziju i tehnologiju prepoznavanja objekata za identifikaciju lica i tijela ljudi, što mu omogućava da prati ili „orbitira“ ili sleti nazad na dlan.

“Sa nekoliko dodira, možete automatski izrezati u portret i primijeniti brze pametne izmjene, kao što su Hyperspeed, Bounce, Orbit 3D i Jump Cut.”

Trenutno je Pixy dostupan samo za kupovinu (na Pixy.com) u SAD-u i Francuskoj.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum