Trenutno čitaš
Saturn konačno završava svoje retrogradno kretanje

Saturn konačno završava svoje retrogradno kretanje

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Saturn, planeta učitelj, završava svoju četvoromjesečnu retrogradnost 4. novembra. Saturn je poznat kao karma, planeta koja vlada odgovornošću, ograničenjima i priznanjem. Ova moćna planeta je ovdje da osigura da smo na pravom putu sa svojim ciljevima i težnjama. Razmišljajte o tome kao o svom astro mentoru, koji vas gura da se uhvatite u koštac s izazovima i rastete učeći te tako neophodne životne lekcije.

Saturnova retrogradna faza, koja je počela sredinom juna 2023. godine, natjerala nas je da pritisnemo kočnice i procijenimo svoj životni put. Zbog toga smo se kolektivno osjećali kao da stvari ne dolaze na svoje mjesto, kako smo se nadali. Retrogradni Saturn je donio dosta samorefleksije i samodiscipline. Kada se Saturn kreće unazad, njegove karmičke energije i energije usmjerene na disciplinu idu prema unutra, tražeći od nas da preuzmemo odgovornost za sebe.

@morysetta

Saturnu je potrebno oko dvije do tri godine da pređe iz jednog horoskopskog znaka u drugi. U martu se preselio u Ribe. Dakle, razmislite o tome kako vam se život oblikovao od marta do juna i uporedite to sa tenzijom koju ste osjećali od juna do sada. Ova kosmička zagonetka mogla bi vam pomoći da shvatite gdje da usmjerite dodatni napor.

Saturn, zapovjednik karme, bio je utaboren u Ribama, znak koji se odnosi na snove, maštu i duhovnost. Saturn želi da odemo dalje od želja i pristupimo životu s jasnim namjerama; nema više besciljnog lutanja i nade najboljem. Saturn nas izaziva da istražimo kako naši snovi mogu postojati u stvarnom svijetu, dok sami sebe smatramo odgovornim da se ne izgubimo u fantaziji.

Međutim, sada kada je Saturn uzdrmao našu perspektivu, vrijeme je da preuzmemo odgovornost za naše sklonosti ka bijegu. Izlazimo iz sjene samorefleksije i samousmjeravanja i dopuštamo Saturnu da ponovo izvrši neke teške poslove kada su u pitanju opipljive nagrade i ishodi. Drugim riječima, dok je retrogradni Saturn trebao osigurati da su sve vaše unutrašnje stvari rješene, sada je vrijeme da vidite direktnu isplatu.

Sada kada je Saturnova retrogradna eskapada gotova, vrijeme je da primjenite lekcije koje ste naučili iz tog perioda prema tome kako juriti svoje snove i promišljeno ispitati kako se vaši snovi najbolje mogu manifestovati u stvarnosti.

Ultra magazin

Ovan

U posljednje vrijeme vozite se emocionalnim rollercoasterom koji je malo intenzivniji od vašeg uobičajenog avanturističkog ja. Proteklih nekoliko mjeseci bilo je putovanje u dubine vaših strahova i tjeskobe, fokusirano na introspekciju i ono što bi vas moglo sputavati na putu velikih snova.

Budući da ste Ovan, po prirodi ste ambiciozni i spremni. Ali evo pitanja za vas: jeste li bježali od stvari, možda iz straha od neuspjeha? Vrijeme je da okrenete stranicu i pustite se. Prvi korak je da se suočite sa onim što vas plaši.

Sada kada je Saturn uzdrmao vašu perspektivu, ne dozvolite da se stvari koje ste iskopali gurnu pod tepih. Vrijeme je da preuzmete odgovornost za svoje sklonosti ka bijegu. U redu je praviti pauze od svjetskih stresova, ali pazite da ne dozvolite da vas proguta.

Bik

Proteklih nekoliko mjeseci možda ste se ponekad osjećali usamljeno. Niste bili potpuno odsječeni, ali ste možda osjetili određenu distancu između svojih bliskih prijatelja i društvenih grupa – koja vas sprečava da se u potpunosti povežete sa svojim unutrašnjim krugom.

Ta udaljenost je bila Saturnov način da vam pošalje poruku. Vrijeme je da tražite smislenije veze, da prihvatite ideju da primate ono što dajete u svojim društvenim krugovima i napredujete.

I evo ključnog savjeta: to je i trenutak da zakoračite u realne, dugoročne snove. Imate tu praktičnu crtu, što je sjajno, ali ponekad može prerasti u tvrdoglavost. Dakle, dok idete naprijed, postavite ta očekivanja na realan nivo. Pobrinite se da slijedite puteve koji su u skladu s vašim mjestom i resursima koje imate.

Blizanci

Osećate se pomalo frustrirano? To se dešava i najboljima od nas. Vjerovatno ste imali sve ove snove, ciljeve i težnje koji vam se vrte u glavi, ali ne ide sve baš tako kako ste zamislili. Kao da ste na rolerkosteru, nazirete kako postižete ono što želite, a onda se niotkuda pojavljuje nasumična prepreka.

Sada kada je retrogradnost iza nas, vrijeme je za malo introspekcije. Fokusirajte se na svoje uspjehe i neuspjehe i pokušajte uočiti zajedničke niti. Da li ste postavljali svoje standarde visoko? Ili ste možda jurili za stvarima kako biste drugima dokazali poentu umjesto da živite vjerni sebi?

Sve je u prilagođavanju vašeg pristupa vašim ciljevima. Stvorite prostor u kojem možete pratiti stazu koja je jedinstvena i vaša. Vaše putovanje bi trebalo da bude lična avantura!

Rak

Tokom proteklih nekoliko mjeseci, možda ste primijetili da ste duboko zaronili u istraživanje duše. Saturn je postao vaš kosmički trener, pozivajući vas da napravite korak unazad i zaista shvatite šta pokreće vašu inspiraciju i znanje. Jeste li ikada razmišljali o tome da zavirite u različite sfere života ili sisteme vjerovanja? Odlazak na putovanje čak i bez napuštanja svog udobnog prostora može proširiti vaše vidike na fascinantan način.

Za šta se zaista zalažete i kako to možete utjeloviti u svom svakodnevnom životu? Hajdemo sada da začinimo svoju dnevnu rutinu sa malo avanture. Čak i kada niste u džet-setu, i dalje se možete osjećati kao da idete na putovanje u nepoznate vode. Šta je nešto novo što možete raditi svaki dan? Pripremite se za uzbudljivo putovanje samootkrivanja!

Ultra magazin

Lav

U posljednje vrijeme morali ste ozbiljno razmisliti o svojim granicama i o tome koliko duboko zaranjate u veze s drugima. Dio vašeg života koji nadgleda intimnost i zajedničke vrijednosti blista.

Ali hajde da pričamo o onim zidovima koje ste podigli. Ima li onih kojima je potrebno malo rušenja da bi pustili prave ljude? S druge strane, da li ste možda previše otvoreni i ranjivi u područjima gdje biste trebali biti više zaštićeni?

To je kosmički hod po užetu. Želite da izbjegnete da dozvolite sebi ili drugima da preuzmu previše kontrole nad vašim životom. Moć i kontrola su teme dana. A ključ za navigaciju u ovom lavirintu je da izgradite čvrste temelje povjerenja, kako sa sobom tako i sa ljudima oko vas. Sve je u rastu kroz Saturnov prosvetiteljski uticaj.

Djevica

Neke veze su se učvrstile, dok bi druge mogle biti na neravnom putu. Vaše veze prolaze kroz kosmički potres; a sada je vrijeme da se uzemljite u stvarnost. Da li možda previše idealizujete ili veličate određene veze? I jeste li prisutni koliko biste trebali biti u onima kojima je potrebna vaša podrška?

Dok se opraštamo od ove retrogradnosti, evo neke kosmičke mudrosti za vas: tražite ravnotežu. Dajte ljudima priliku, istovremeno uzimajući stvari po nominalnoj vrijednosti. Nema više postavljanja ljudi na nerealna postolja! Osim toga, prepoznajte ko vam čuva leđa i ko se aktivno pokušava povezati. To su veze koje želite da njegujete, bilo da su profesionalne, platonske ili romantične.

Vaga

Jeste li se u posljednje vrijeme osjećali kao hodač po užetu u svom svakodnevnom životu, boreći se da nađete tu neuhvatljivu ravnotežu? Saturn je bio na misiji, gurajući vas da svaki dan živite s namjerom i ozbiljnošću.

Dok klizimo u Saturnov uobičajeni hod u narednih nekoliko sedmica, možda ćete primijetiti da se dešava kosmičko čišćenje. Odbacujete toksične navike i čistite mentalni nered koji vam je gušio fokus. Ovo je vaša zlatna prilika da preuzmete uzde svoje dnevne rutine. Napravite raspored koji će vas držati na pravom putu. Vrijeme je da budete kapetan svog broda, a ne samo da plovite po nečijem naređenju.

Prihvatite odgovornost usmjeravanja svojih postupaka u smjeru u kojem želite da idu.

Škorpija

Ne podnosite nikakve gluposti, a ovih nekoliko mjeseci samo su potvrdili tu činjenicu. Možda ste u posljednje vrijeme iskusili borbu kada je u pitanju odgonetavanje od čega vam srce zaista pjeva i šta vam donosi radost. Dok se Saturn kreće direktno, vrijeme je da podignete prag sreće. Neka ti standardi budu visoki! Sve je u tome da osigurate da ne tolerišete ništa što ne izaziva radost u vašem životu.

Pročitaj

Imate nevjerovatnu priliku da postanete ozbiljni po pitanju ulaganja u svoju sreću. Sjetite se šta je fantastična Kim Cattrall jednom rekla: „Ne želim ni sat vremena biti u situaciji u kojoj ne uživam”. Shvatite to kao svoju mantru. Pristupite životu s namjerom da se zabavite i da radost bude vaš glavni prioritet.

Ultra magazin

Strijelac

Jeste li primijetili da se vaša pažnja posljednjih mjeseci pomjerila prema vašem domu i porodici? Možda ste bili uvučeni u ugodan, porodični vrtlog ili ste se zatekli da razmišljate o svojoj ulozi u porodičnoj dinamici. Da li nosite neka velika očekivanja? To se dešava i najboljima od nas!

Najbolja stvar u vezi sa ovom kosmičkom promjenom je to što je to poziv da se duboko zaroni. Dobivate priliku da svoj dom i porodični život sagledate iz realnije i praktičnije perspektive, stavljajući te kosmičke naočale za jasniju viziju vašeg porodičnog života. Imate moć da unesete više namjere u svoju matičnu bazu: možda to zahtijeva malo rasterećenja kako biste osvježili energiju, ili odvojite kvalitetno vrijeme sa svojim voljenima, ili čak razmislite koje porodične veze treba urediti kako biste prekinuli te generacijske traume.

Evo zlatnog pravila za vaše putovanje – budite realni kada su u pitanju vaši porodični odnosi. Gradite na čvrstim temeljima i njegujte značajnije veze.

Jarac

Da li ste znali da čak i naše misli mogu uticati na našu karmu? Prilično je zapanjujuće, zar ne? Za vas, ovo znači zaroniti duboko u vašu podsvijest. Te podmukle, nametljive misli koje se pojavljuju s vremena na vrijeme? One su te koji mogu skriveno uticati na vaše karmičko putovanje.

Proteklih nekoliko mjeseci bavili ste se samokritičnošću. Ali dok se pozdravljamo sa retrogradnim Saturnom, evo kosmičke mudrosti za vas: Riječi su moćne! One su kao magične čarolije, čak i ako su samo u vašem umu.

Dakle, idemo naprijed, zapamtite važnost svojih riječi, čak i onih koje mislite i ne izgovorite. One mogu izgraditi stvari ili ih srušiti. Voditi računa o načinu na koji komunicirate, kako eksterno tako i interno, ključ je za preokretanje plime vašeg života u pozitivnom smjeru.

Vodolija

Jeste li primijetili da neke životne lekcije vezane za novac? Evo sažetka: retrogradni Saturn je u posljednje vrijeme vaš finansijski guru. Vodio vas je na put da istražite duboku vezu između vaše vlastite vrijednosti i vašeg odnosa s imovinom.

Saturn vas nježno podstiče da budete odgovorniji u pogledu potrošnje i finansijskih sredstava – vi ste finansijski guru svog života! Kako napredujemo od ove retrogradnosti, vrijeme je za malo razmišljanja. Dobro pogledajte svoje potrošačke navike i ono što posjedujete. Zapitajte se da li te stvari i navike čine da se osjećate istinski sigurnim? Ili je možda – samo možda – vrijeme za malu finansijsku promjenu?

Zamislite Saturna kao svog drugara za budžetiranje, koji vam pomaže da štedite, trošite i razgovarate sa sobom o novcu na način koji je istinski u skladu s vašim samopoštovanjem.

Ribe

Posljednjih mjeseci ste bili na prilično introspektivnom putovanju. Život vam je bacao sve vrste krivina, simulirajući osjećaj naglog pritiskanja kočnice. Usred cijelog ovog haosa, otkrili ste nešto zaista nevjerovatno – novootkrivenu zahvalnost za sebe i svoje nevjerovatne sposobnosti.

Saturn je tu da vam pruži ruku pomoći. Zamislite Saturna kao svog ličnog životnog trenera koji vas uči kako da postavite granice. Granice su vaš novi najbolji prijatelj. Kao tipične Ribe, uvijek ste spremni reći „da“ i pomoći na bilo koji način. To je samo vaša velikodušna priroda. Ali Saturn vam šapuće na uho, ohrabrujući vas da preuzmete kontrolu, postavite neka ograničenja i upravljate svijetom prema vašim uslovima.

Sve je u podizanju vašeg samopouzdanja. Zato samo naprijed, prihvatite te granice i dopustite da vas Saturn vodi ka osnaženijem i samouvjerenijem putu!

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum