Trenutno čitaš
Retrogradni Pluton će nas inspirisati da budemo neustrašivi

Retrogradni Pluton će nas inspirisati da budemo neustrašivi

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Retrogradni Merkur je izazivao gužvu u poslednjih nekoliko dana, kao što se i očekivalo, ali sada druga planeta ulazi u svoj retrogradni hod. Retrogradni Pluton počinje 1. maja u Vodoliji, prelazi u Jarca 11. juna i traje do 10. oktobra.

Planeta ide retrogradno svake godine oko pet do šest meseci, tako da smo prošli kroz ovaj astrološki događaj mnogo puta ranije, ali to je nešto za šta bi se svi trebali pripremiti.

Ultra magazin

Dani kojih bismo uglavnom trebali biti svjesni tokom ove retrogradnosti su dani kada Pluton počinje i završava svoju retrogradnost. Obratite pažnju na teme, razgovore i ljude koji se ovih dana pojavljuju u vašem životu, jer će vam oni ponuditi bolji uvid u vašu ličnu priču o retrogradnom Plutonu. Takođe bi moglo biti korisno osvrnuti se na 23. mart, dan kada je Pluton prvi put u našim životima ušao u Vodoliju.

Retrogradnosti su vrijeme razmišljanja, a Plutonov specifični korak natjeraće nas da ispitamo naše odnose s našim egom, moći, kontrolom, opsesijama, fiksacijama i našom tamnom stranom. Takođe, imamo zadatak da se suočimo sa svojim motivima i neizrečenim željama. Suočavanje sa našim strahovima, saosjećanje i opraštanje sebi i drugima, može pokrenuti iscjeljenje i transformaciju.

Pluton je planeta uništenja, smrti i ponovnog rođenja, što znači da zbog njegovog uticaja doživljavamo velike promjene. Ovaj trend će se intenzivirati kada Pluton formira kvadrat sa lunarnim čvorovima sudbine, između juna i septembra. Biće zapanjujuće vidjeti kako je to snažno povezano s raspadanjem starih struktura, utirući put za izgradnju novih kada Pluton konačno zauvijek ostane u Vodoliji, što se neće dogoditi do novembra 2024.

Ultra magazin

Budući da retrogradnost Plutona počinje u Vodoliji, to će donijeti novu energiju i svježe perspektive, jer je Vodolija jedan od najinventivnijih znakova zodijaka. Tokom ovog perioda osjetićete intenzivni uticaj retrogradnog Plutona, koji vam pomaže da krenete naprijed i neustrašivo prihvatite sve promjene koje su pred vama. Zapravo, retrogradni Pluton će vas motivisati da izazovete sebe. Kada Pluton krene retrogradno, uticaj planete nije obrnut, već se transformiše u visoku ili snažnu energiju, otuda snažna motivišuća energija koju ćete osjetiti.

Plutonov zaron u Jarca će biti zaista vrijedan pažnje: Razumijevanje sebe, drugih i kako se svi slažemo.

Pročitaj

Obratite veliku pažnju na period od 12. juna 2023. do 22. januara 2024. kada Pluton ponovo dolazi u posjetu Jarcu poslednji put u poslednjih 250 godina. Revolucionarne snage koje je pokrenuo Pluton u Vodoliji neće nestati, ali će se teme moći, hijerarhije i transformacije starih struktura vratiti sa silom.

Drugi datum, kojeg treba biti svjestan, je 22. jul, kada će sunce u Raku biti nasuprot Plutona u Jarcu, a Pluton će formirati napeti kvadrat sa čvorovima sudbine na nebu. Kada Sunce i Pluton sjede na nebu jedno do drugog, tajne se otkrivaju, možda prolazimo kroz period krize ili regeneracije na neki način. Postoji i prilika za izliječenje, čišćenje, oslobađanje i utjelovljenje dubljeg nivoa osnaživanja. Ova energija će probuditi karmičku sudbinu.

U narednih pet mjeseci stvari se u početku mogu polako mijenjati, ali s vremenom ćemo proći kroz duboku transformaciju – kroz koju nas samo Pluton može voditi.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum