Trenutno čitaš
Resort u Maroku je mjesto za kojim žudimo

Resort u Maroku je mjesto za kojim žudimo

resort

U srcu Maroka, među krajolicima malog gradića Swiri, skriven je biser koji nudi potpuni mir i spokoj daleko od užurbanosti šarenih ulica i tržnica. Les Jardins de Villa Maroc, oaza koja se smjestila nedaleko od grada Essaouira, pruža posjetiocima jedinstveno iskustvo koje obuhvata spoj tradicionalne marokanske arhitekture, održivosti i autentičnog ugođaja.

Les Jardins de Villa Maroc otvorio je svoja vrata 2009. godine kao seoski pansion s tri spavaće sobe, a od tada je postao omiljena destinacija kako za turiste tako i za lokalno stanovništvo.

Ovaj resort je evoluirao dodavanjem restorana, bazena i jedanaest elegantnih Ecodomes kućica od 2020. godine. Glavna kuća predstavlja klasičnu marokansku arhitekturu s nekoliko prostorija za boravak i opuštanje, uključujući i udobnu biblioteku. Ecodomes kućice su najnoviji dodatak resortu, građene s posebnim naglaskom na održivost. Izgrađene su od lokalnih materijala i po modelu održive arhitekture.

Okruženje resorta odiše mirom i harmonijom. Ležaljke i kabine okružuju vanjski bazen, dok drveće i suncobrani pružaju hladovinu, stvarajući savršeno mjesto za opuštanje uz dobru knjigu ili osvježavajući napitak.

Održivost je ključni dio filozofije Les Jardins de Villa Maroc resorta. Ovdje se koriste lokalne namirnice, hrana se ne baca, a obnovljivi izvori energije koriste se što je više moguće.

Maroko, država puna boja, začina, tržnica, impresivne arhitekture… je definitivno na našoj “wish”, a i ovaj prekrasni i neobični resort za odmor od marokamskog šarenila.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum