Trenutno čitaš
Recept koji ćeš obožavati: Kremasti puding od banana i keksa

Recept koji ćeš obožavati: Kremasti puding od banana i keksa

recept
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ako tražiš desert koji spaja bogate, kremaste slojeve s neodoljivom svježinom zrelih banana i hrskavim keksima, imamo idealan recept za tebe! Ovaj kremasti puding od banana i Biscoff keksa nije samo poslastica – to je desert koji će osvojiti srca svih za stolom. Jednostavan za pripremu, a luksuzan u okusu, savršen je za svaku priliku, bilo da se radi o porodičnom ručku ili posebnim trenucima koje želiš dodatno zasladiti

Sastojci:

  • 350 g hladnog mlijeka
  • 400 g zaslađenog kondenzovanog mlijeka (1 konzerva)
  • 100 g pudinga s okusom vanilije (1 kesica)
  • 470 g slatke pavlake za šlag
  • 26 Biscoff keksa
  • 4 zrele banane

Priprema:

U srednje velikoj posudi pomiješaj hladno mlijeko, kondenzovano mlijeko i prašak za puding od vanilije. Miješaj dok smjesa ne postane glatka, bez grudvica. Kada dobiješ homogenu smjesu, posudu stavi u frižider da se ohladi.

U velikoj posudi umuti slatku pavlaku mikserom dok ne postane čvrsta. Zatim pažljivo dodajte ohlađeni puding i lagano miješaj špatulom dok se sve ne sjedini.

U pravougaonu posudu dimenzija 23 x 33 cm stavi polovinu pripremljene puding smjese i ravnomjerno je rasporedi. Banane nareži na kolutiće i četvrtinu njih poslaži preko sloja pudinga.
Oko 18 Biscoff keksa zdrobi i pospi po sloju banana.

Na sloj keksa dodaj preostalu puding smjesu i ponovno je ravnomjerno poravnaj. Preostale banane i kekse iskoristite za dekoraciju.

Pročitaj
lokali u banja luci

Posudu pokrij i ostavi u frižideru najmanje 2 sata, a idealno preko noći. Kada se desert dobro ohladi, spreman je za posluživanje.

Uživaj!

Naslovna fotografija: teakandthyme

Prati nas

   

© 2025 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum