Trenutno čitaš
Putopisno predavanje avanturiste Nikole Horvata – „Zašto planinarim i što mi je sve ovo trebalo“

Putopisno predavanje avanturiste Nikole Horvata – „Zašto planinarim i što mi je sve ovo trebalo“

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Iskusni hrvatski avanturista Nikola Horvat govoriće o svom bogatom iskustvu višednevnih pohoda najpoznatijim svjetskim mega stazama. Udruženje građanja Balkana Outdoor otvara vrata planinarima, avanturistima, outdoor entuzijastima i svim zaljubljenicima u prirodu 24.02.2022. u 19 h u Muzičkom paviljonu „Staklenac“ u Banjoj Luci gdje će moći da čuju predavanje ovog velikog zaljubljenika u avanturu, pod nazivom „Zašto planinaraim i što mi je sve ovo trebalo“.

O svom velikom hodačkom iskustvu Nikola je napisao dvije knjige “Priča s Pacific Crest Traila“ i “Upoznaj Hrvatsku osobno, Teslin priručnik za hodače”. Nikola Horvat je je takođe autor nagrađivanog dokumentarnog filma Why Do I Hike.

Predavanje koje će se održati danas u Banja Luci je dio mini turneje u okviru koje će Nikola posjetiti Sarajevo, Mostar i Podgoricu, a cilj je da se domaćim planinarima predstavi nedovoljno promovisan koncept thru-hikinga koji podrazumijeva višednevno ili višemjesečno planinarenje stazama koje povezuju najatraktivnija prostranstva jedne, a vrlo često i više zemalja. Osim toga posjetioci će imati priliku da se bliže upoznaju i sa mega trail Via Dinarica koji na sličan način može postati okosnica razvoja thru-hikinga u BiH, ali i u regionu.

“Smatramo da je potrebno domaće planinare osnažiti novim saznanjima o adekvatnoj pripremi za višednevno planinarenje mega trailovima, predstaviti im elementarnu i naprednu opremu koja je neophodna za ovakve izazove u prirodi, naučiti ih kako da planiraju sopstvene višednevne pohode, ukazati im na objektivne prijetnje, ali i benefite koje život na stazi donosi“, poručili su iz organizacije Balkan Outdoora.

Pročitaj

Takođe, kroz seriju predavanja zajedno s kompanijom INA – Crna Gora i Nikšićkim pivom podržaće se i aktuelna kampanja prikupljana sredstava za novi izazov koji je pred Nikolom. Naime, u aprilu ove godine ovaj veliki zaljubljenik u avanturu započinje pohod Continental Divide Traila dug 5000 km tokom kojeg planira snimiti novi film ”Why do I hike 2 – hardships of a thru hike”. Kulturni centar Banski dvor prepoznao je značaj ove kampanje te je u ulozi domaćina susreta ovog značajnog putopisnog predavanja.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum