Trenutno čitaš
Prugasta košulja: Osnovni element garderobe i neophodan stil za proljeće

Prugasta košulja: Osnovni element garderobe i neophodan stil za proljeće

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Jedan bezvremenski komad ostaje favorit i osnovni element garderobe: prugasta košulja. Svestrana, klasična i bez napora šik, prugasta košulja je kamen temeljac svake dobro odabrane garderobe.

Bilo da više voliš hrabre, kontrastne linije ili suptilne, nenametljive pruge, ovaj odjevni predmet nudi beskrajne mogućnosti za stilizovanje.

Donosimo ti inspiraciju kako stilizovati prugastu košulju ovog proljeća.

Pruge su u modi vijekovima, prevazilazeći trendove i razvijajući se sa svakom sezonom. Od kultne bretonske košulje koju nose francuski mornari do njene moderne interpretacije na pistama Pariza i Milana, prugasta košulja je ostala simbol bezvremenskog stila i sofisticiranosti bez napora.

Jedan od najvećih atributa prugaste košulje je njena svestranost. Bilo da su horizontalne ili vertikalne, debele ili tanke, pruge dodaju vizualni interes svakoj odjevnoj kombinaciji.  Osim toga, pruge dolaze u bezbroj boja, omogućavajući da izraziš svoju osobnost i raspoloženje kroz svoj odabir odjeće.

Za dnevni izgled bez napora, upari klasičnu plavo-bijelu košulju na pruge sa farmerkama visokog struka i bibaletankama. Dodaj nekoliko delikatnih zlatnih narukvica za dašak nenaglašenog glamura.

Kombinuj otkopčanu prugastu košulju preko obične bijele majice sa farmerkama visokog struka ili teksas šorcem. Zasuči rukave i spremna si za opuštenu atmosferu koja je savršena za vikend izlaske ili neobavezna druženja s prijateljima.

Slojevitost je ključna tehnika u proljetnoj modi, koja ti omogućava da se prilagodiš promjenjivim temperaturama, a istovremeno dodaš vizualni interes odjeći. Kombinacijom različitih tekstura i uzoraka, možeš stvoriti dimenziju i dubinu, podižući svoj izgled od običnog do izuzetnog.

Postavljanje prugaste košulje ispod džempera dodaje dašak boje i uzorka, istovremeno pružajući dodatni sloj topline za ona prohladna proljetna jutra i večeri.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum