Trenutno čitaš
Poznate ličnosti su već odobrile sljedeći modni trend: bez hlača!

Poznate ličnosti su već odobrile sljedeći modni trend: bez hlača!

L'Occitane
L'Occitane

Samo nekoliko dana poslije nove godine, a već postoji trend koji su poznate ličnosti odobrile: bez hlača. Izgled bez hlača počeo je da kruži modnom scenom 2022. godine kada su zvijezde poput Kendall Jenner, Belle Hadid i Kylie Jenner primijećene kako hodaju bez hlača na vidiku. Ogoljeni pogled na modu nije primjenjiv samo na ulični stil, već se već pojavio i na crvenom tepihu.

Getty Images

Ako ti je potrebno više uvjeravanja o popularnosti izgleda bez hlača, ne trebamo tražiti dalje od pista za proljeće/ljeto 2023. Etikete kao što su Bottega Veneta, Coperni, Tom Ford i Miu Miu sve su primile dopis bez hlača i prihvatile ga. Budući da su prozirne haljine i dalje popularne kao i uvijek, a donje rublje koje se nosi kao vanjska odjeća i dalje u punom zamahu, moda bez hlača se uklapa u trenutni ciklus trendova.

Florence Pugh na filmskom festivalu u Veneciji (Getty)

Namjerno nošenje kombinacije bez hlača nije nova stvar u modnim knjigama. Možemo se čak vratiti u 80-e i 90-e godine kada je popularizacija slip haljina kao gornje odjeće postala norma ili kada je Madona zapanjila svijet nastupajući u svom prilagođenom Jean Paul Gaultier korzetu u obliku grudnjaka. Kako funkcioniše većina trendova, izgled bez hlača je evoluirana moderna reinterpretacija prethodnih trendova.

Tessa Thompson na filmskom festivalu u Veneciji (Getty)
Kylie Jenner na sedmici mode u Parizu (Getty)
Burberry modna revija proljeće/ljeto 2023 (Getty)
Bottega Veneta kolekcija za proljeće/ljeto 2023 (Getty)
Emma Corin na filmskom festivalu u Torontu (Getty)

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum