Trenutno čitaš
Poze i trikovi za bolje fotke sa putovanja

Poze i trikovi za bolje fotke sa putovanja

bolje fotke sa putovanja
Gala Home
Gala Home

Ubrzo nam stiže proljeće, a s njim i putovanja! Iako mnogi od nas vole putovati i zimi, proljeće i ljeto su ipak vrijeme kada najviše volimo istraživati nove destinacije. Glavni razlog je ljepše vrijeme za šetnju, kafu na otvorenom i fotografisanje. Donosimo ti par trikova kako da napraviš bolje fotke sa putovanja kada se idući put zaputiš u otkrivanje novih svjetova i kultura. 

Poziraj bolje

Da li si od onih osoba koje jednostavno ne znaju da poziraju? Nekako uvijek izgledaš čudno, kao da se osjećaš neugodno, iako si možda na putovanju iz svojih snova? Za to postoji rješenje – poziranje se uči! Na idućem putovanju pokušaj neke od sljedećih trikova:

Imitiraj hod – fotografije dok si u pokretu uvijek izgledaju dobro. Imitiraj hod tako što ćeš samo zakoračiti kao da si krenuo/krenula negdje, ili ako imaš vještog fotografa, zamoli ga da hvata kadrove dok stvarno hodaš.

Izduži noge – ovo posebno vrijedi za djevojke. Bez obzira na to da li se fotografišeš stojeći ili sjedeći, potrudi se da izdužiš noge. To ćeš učiniti ako se blago podigneš na prste ili jednostavno spustiš kameru niže kako bi noge došle do izražaja.

Ne gledaj u kameru – blago se zaokreni i gledaj negdje u daljinu. Ove fotografije ne mogu biti neuspješne, ne postoji opasnost da ćeš trepnuti ili napraviti čudan izraz lica.

Ustani ranije

Najposjećenije destinacije su posjećene sa razlogom, ali koliko često se nerviraš na takvim mjestima jer od gužve ne možeš da priđeš nekoj od atrakcija i da se fotografišeš? Ustani ranije i obiđi najvažnije atrakcije sa kojih želiš fotografiju. U 6 sati ujutro sigurno nije gužva pred Fontanom di Trevi kao u 12 časova.

Pročitaj

Fotografiši detalje i segmente

Kada si na putovanju, uvijek se trudiš da uhvatiš u kadar cijelu katedralu ili most? To često nije moguće, a nije ni potrebno da bi se napravila dobra fotka. Fotografiši detalje i segmente neke građevine, takve fotografije često izgledaju odlično i sigurno se izdvajaju u moru istih.

Ostaje ti samo da bukiraš svoje iduće putovanje i da ovog puta napraviš drugačije i bolje fotke sa putovanja.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum