Trenutno čitaš
Poboljšaj raspoloženje i ojačaj tijelo uz ove 10-minutne vježbe

Poboljšaj raspoloženje i ojačaj tijelo uz ove 10-minutne vježbe

10-minutne vježbe

Nećeš uvijek imati volje da radiš intenzivan trening, ali to ne znači da ne možeš odraditi par pokreta za podizanje raspoloženja svaki dan. Praksa, koja se fokusira na izgradnju osnovne snage, ne treba dugo da traje, kao što pokazuje ova 10-minutna sesija.

Pilates se bavi ležernijim tempom od brzog trčanja ili intervalnog treninga visokog intenziteta (HIIT). Međutim, i dalje se može pohvaliti čitavim nizom zdravstvenih prednosti, od poboljšanja fleksibilnosti do jačanja kostiju, razvoja osnovne snage do ublažavanja bolova u leđima.

Pexels

“Pilates je tako sjajan način da ostanete zdravi jer ima mali učinak što znači da su vježbe nježne za tijelo”, kaže certifikovana instruktorka pilatesa Callie Jardine.

Jardine je osmislila ove 10-minutne vježbe za početnike koja “kombinuje temeljne pilates pokrete s afirmacijama za dobar osjećaj kako bi pomogla ljudima da se osjećaju osnaženim kada započnu svoje pilates putovanje”.

Ne treba ti nikakva oprema, tako da to možeš učiniti bilo gdje, iako je poželjno imati prostirku za jogu za udobnije odrađivanje vježbi.

Prati Jardinin čas gledajući video ispod. Ona će te provesti kroz svaki pokret, pružajući savjete o tehnici koji će ti pomoći da izvučeš maksimum iz svoje sesije.

„Pilates ne samo da će pružiti fizičke koristi od dosljednog vježbanja, već i koristi za mentalno zdravlje“, kaže Jardine.

Pročitaj
jutarnja rutina

„Na svojim časovima uparujem afirmacije i disanje sa pilates pokretima sa malim uticajem kako bih svojim učenicima pomogla da poboljšaju raspoloženje, smanje stres i smanje anksioznost i depresiju, dok istovremeno poboljšavam ukupnu snagu tijela (s naglaskom na jezgro), fleksibilnost i ravnotežu.”

 

Izvor: fitandwell.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum