Trenutno čitaš
Pet idealnih mjesta za ispijanje kafe i čaja u Sarajevu

Pet idealnih mjesta za ispijanje kafe i čaja u Sarajevu

U Sarajevu ništa nije slučajno, pa ni odabir mjesta za ispijanje kafe i čaja. Za sve one koji dan ne mogu zamisliti bez rituala ispijanja omiljenih napitaka u Sarajevu smo pronašli preslatka mjesta za sve zaljubljenike u kofein i čaj. 

Nedaleko od gradske znamenitosti Vječne vatre nalazi se kafić Zlatna ribica. Mjesto koje odiše mističnošću i u kojem je svaki kutak poseban i drugačiji, idealno je za sve ljubitelje kafe i čaja. Već na samom ulazu u ovaj kafić naslutićeš da se radi o neobičnom dekoru unutrašnjosti, a ulazak u ovaj lokal odvešće te u potpuno novu dimenziju. Enterijer ispunjen raznim ukrasnim detaljima, sitnicama, novčićima, fotografijama, goblenima, različitim šoljicama za kafu i zlatna ribica daju poseban dašak čarolije ovom jedinstvenom lokalu.

Kutak u kojem takođe možeš uživati u kafi ili čaju u Sarajevu je Kawa. Lokal se izdvaja po svom uređenju enterijera, jer prvo što će ti odvući pažnju pri ulazku je efekat “nedovršenosti” pojedinih mjesta u kafiću. Međutim, to je upravo ono što daje posebanu ugodnost i odličnu energiju unutrašnjem prostoru Kawe. Iz lokala se takođe pruža i prekrasan pogled na grad.

“Malo mjesto za veliki užitak” je čajdžinica Džirlo, koja se nalazi u jednoj od najstarijih sarajevskih ulica u starom dijelu grada. Ugodan i topao ambijent ove čajdžinice, koji odiše tradicijom, privlači mnogobrojne turiste iz BiH, ali i iz različitih dijelova svijeta, jer svaki neobični detalj u ovom malom prostoru dobio je posebnu pažnju i ljubav pri uređenju.

Svega nekoliko metara iznad čajdžinice Džirlo nalazi se Ministry of Ćejf, kafić koji je u svoj ambijent spojio tradiciju i moderno. Ako ne znaš šta je “ćejf” dovoljno je da posjetiš ovo mjesto i doživiš ga. Osim velikog izbora napitaka koji upotpunjuju “ćejf” u ovom lokalu, tu je i veliki izbor poslastica i posebna ponuda za vegane.

Pročitaj
matcha puding

Na Baščaršiji se sakrio Andar, konceptualno uređen kafić u kojem ćeš pronaći utočište za predah od napornog dana, ispiti prvu jutarnju kafu ili čaj, uljepšati sebi dan, te uživati u neobičnom ambijentu ukrašenom cipelama. Nije slučajno što su za dekoraciju ovog lokala izabrane baš cipele, jer Andar je imalo neobičan put od obućarske radnje do popularnog i atraktivnog kafića.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum