Trenutno čitaš
Pas u autu podstiče na sigurniju vožnju

Pas u autu podstiče na sigurniju vožnju

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Vožnja u autu sa psom pomaže da se smanji stres pri vožnji i podstiče sigurniju vožnju, otkrilo je istraživanje marke automobila SEAT.  Istraživanje španskog proizvođača automobila otkrilo je da više od polovine vozača koji imaju pse (54%) voze pažljivije kada putuju sa svojim ljubimcem – posebno mlađi vozači (69% u dobi od 18-24 godine) kažu da voze pažljivije sa psom u autu.

pas u autu
Foto: motor1.com

Stariji vozači međutim, su na drugom kraju spektra, sa 42% vozača preko 55 godina kažu da voze pažljivije kada je ljubimac u automobilu sa njima.

Štaviše, vožnja sa psom u automobilu, takođe smanjuje stres kod vozača, čak 35% njih kaže da se osjeća opuštenije ako je pas u automobilu.

Međutim, uprkos svemu, mnogi vlasnici pasa ne poznaju zakone za putovanje sa psima u automobilu. Trećina ispitanih je rekla da nisu sigurni da li uopšte postoje ikakva pravila, a 90% je reklo da ne zna koja je maksimalna kazna za nepoštovanje zakona.

Pročitaj
putovanje avionom

pas u autu
Foto: motor1.com

Iako je česta slika pasa u automobilima, vozači još uvijek treba da nauče kako da njihovi ljubimci budu sigurni tokom vožnje i da pronađu udobne i sigurne dodatke da pravilno zaštite pse, što je važno koliko i naše korištenje pojasa u autu.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum