Trenutno čitaš
Savršena ovsena kaša za energična jutra

Savršena ovsena kaša za energična jutra

ovsena kaša doručak
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ovsena kaša za doručak predstavlja hranljiv početak dana. Jednostavan, a istovremeno zdrav doručak, ima poseban šarm kada ovsene pahuljice postanu osnova ukusnog obroka. Miris svježe skuvane kaše stvara obećavajući predznak da će tvoje jutro biti ispunjeno energijom i vitalnošću.

Evo jednostavnog recepta za pripremu ovsene kaše.

Sastojci:

  • 1 šolja ovsenih pahuljica
  • 2 šolje mlijeka (može se koristiti i voda, bademovo mlijeko ili drugi zamjenski napici)
  • Prstohvat soli
  • Po želji: med, voće, orašasti plodovi, cimet ili drugi dodaci
ovsena kaša doručak
@glutenless_paige

Priprema:

Staviti mlijeko (ili zamjenski napitak) u šerpu i pustiti da proključa. Dodati prstohvat soli u ključalu tečnost. Smanjiti temperaturu i postepeno dodati ovsene pahuljice, neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudvice. Kuhati ovsene pahuljice na srednje niskoj temperaturi, povremeno miješajući, dok ne postignemo željenu konzistenciju. To obično traje oko 5-10 minuta, zavisno o vrsti ovsenih pahuljica koje koristimo.

Kada je kaša kuhana, skloniti je sa šporeta i pustiti da odstoji nekoliko minuta kako bi se zgusnula. Servirati ovsenu kašu u posudu i dodati po želji med, voće, orašaste plodove, kikiriki puter, cimet…

Ovsena kaša je odličan izvor vlakana, proteina i nutritivnih vrijednosti. I ono što je bitno možeš je prilagoditi svojim preferencijama dodavanjem različitih sastojaka da stvoriš ukus koji ti odgovara.

Pročitaj
Aleksandra Dobrijević

Ne propusti i ostale ultra ukusne recepte.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum