Trenutno čitaš
Ovogodišnji zimski trendovi nakita su veće i hrabrije verzije bezvremenskih klasika

Ovogodišnji zimski trendovi nakita su veće i hrabrije verzije bezvremenskih klasika

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Pravila stila često nalažu suzdržanost, ali na osnovu modnih trendova za zimu 2022. godine, takvih inhibicija nije bilo. Svi najpopularniji stilovi nakita ove sezone su veće i hrabrije verzije bezvremenskih klasika, što znači da ih je ne samo lakše pronaći i kupiti po pristupačnoj cijeni, već i da ih možemo nositi iznova – čak i kada ovi glasni trendovi neizbježno utihnu.

Biseri

GETTY IMAGES

Klasični biser konačno dobija modernije verzije. Stilovi su se ponavljali kroz decenije, ali biseri su se vratili… Biseri su takođe veoma nosivi i ukazuju na ono što su možda nosile tvoja mama ili baka. Ali za razliku od jednostavnog niza bisera, na pistama smo mogli vidjeti hrpe bisera ili bisere prerađene u druge oblike nakita kao što su prstenje, narukvice i minđuše.

Neobični oblici

GETTY IMAGES

Klasična geometrija uvijek će biti popularna, ali trendovi za ovu sezonu zahtijevaju više razmišljanja izvan okvira. Trend predstavlja priliku za eksperimentisanje. Klasična majica i farmerke poprimaju potpuno novu dimenziju s glomaznom naušnicom u obliku lavirinta.

Alke

GETTY IMAGES

Alke su popularizovane u raznim oblicima i veličinama u posljednjih nekoliko godina. Ove sezone variraju od finih i klasičnih do masivnih i poligonalnih, ali ideja ostaje ista: dobre alkice idu uz sve.

Srebro

GETTY IMAGES

Hladni tonovi zimskih snježnih padavina zahtijevaju porast u jednako hladnim tonovima nakita, kao što je predstavljeno na pistama. Iako će zlato uvijek biti glavni oslonac, srebrni nakit je ove godine definitivno doživio porast popularnosti. Konkretno, definitivno vidimo trend prema glomaznom srebrnom nakitu i nakitu inspirisanom gotikom.

Više slojeva

GETTY IMAGES

Najlakši način da uskladiš trendove ove zime sa komadima koje već imaš u kutiji za nakit? Stavi više njih. Jedan od najistaknutijih dodataka sezone je slojevitost – slaganje ogrlica, narukvica i minđuša u maksimalističke izjave.

Cvijet

Pročitaj

GETTY IMAGES

Cvijeće za zimu? Zašto da ne. Cvjetni motivi su popularni tokom cijele godine. Oni nisu samo lijepi i razigrani, već i značajni i jedinstveni.

Kristali

GETTY IMAGES

Kraći, hladniji dani znače da će ove zime biti potrebno više sjaja, bez obzira na sat. Vivienne Westwood, Carolina Herrera, Off-White, Bora Aksu i drugi dizajneri pokazali su jesensko-zimske kolekcije s brojnim interpretacijama kristalnog nakita – neki su klasičniji i optočeni dijamantima, a drugi više glomazni i boemski.

Duge naušnice

Getty images

Luksuzne kuće kao što su Ralph Lauren, Valentino i Vivienne Westwood ove su zime vratile na pistu duge naučnice. Iako duge, viseće naušnice opremljene resama koje pokrivaju ramena možda i nisu najpraktičnije  za svakodnevno nošenje, ali svi volimo ovakve komade za posebne prilike.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum