Trenutno čitaš
Otvorene prijave za Sarajevo Photography Festival

Otvorene prijave za Sarajevo Photography Festival

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Otvorene su prijave za takmičenje u sklopu trećeg Sarajevo Photography Festivala, koji će se održati od 30. maja do 2. juna 2024. godine u Sarajevu.

Internacionalno takmičenje daje priliku fotografima, profesionalcima i amaterima, da svoj rad predstave širokoj publici, te osvoje vrijedne nagrade.

Konkurs će biti otvoren do 1. aprila, a fotografi će se takmičiti u osam kategorija fotografije: dokumentarna, portret, modna fotografija, vjenčanja, mobilna fotografija, life, konceptualna fotografija, te pejzaž/urbani pejzaž.

Filip Koludrovic

Finalisti i nagrađeni fotografi imat će priliku izložiti svoje radove na velikoj završnoj izložbi 31. maja u galeriji BKC. Pobjednika cjelokupnog takmičenja očekuje Grand Prix nagrada u iznosu od četiri hiljade KM.

 U izuzetno jakoj konkurenciji od preko 2.400 pristiglih radova od 450 fotografa iz cijelog svijeta, prošlogodišnji Grand Prix osvojio je Armin Graca iz Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji članovi žirija su svjetski priznati fotografi, kustosi i umjetnici.

Prošlogodišnje izdanje festivala je rezultiralo prijavama iz čak 42 zemalje svijeta, nekoliko stotina fotografa je poslalo svoje radove, a izložbe u Sarajevu i BiH je posjetilo više hiljada ljudi.

Razija Mesević

Osim takmičenja, festival će obuhvatiti i predavanja, radionice, preglede portfolija, promocije foto knjiga te drugi bogat sadržaj koje će biti i ove godine otvorenog tipa i besplatan za sve zainteresovane.

Više o tome kako je izgledalo prošle godine možete vidjeti na videu na ovom linku.

Pročitaj
alma ras

Sve informacije oko uslova učešća na festivalu, te najave programa možete naći na web stranici sarajevophotofest.com, kao i na Facebooku i Instagramu.

 

 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum