Trenutno čitaš
Otkrij tajnu elegancije u novoj muškoj kolekciji Dolce & Gabbana jesen/zima 2024.

Otkrij tajnu elegancije u novoj muškoj kolekciji Dolce & Gabbana jesen/zima 2024.

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

U modnom svijetu, elegancija često dolazi kao rezultat pažljivog planiranja, strastvene posvećenosti i neospornog umijeća krojenja. Dolce & Gabbana, dva virtuoza modnog stvaralaštva, svojom najnovijom muškom kolekcijom za jesen-zimu 2024. godine, pod nazivom “Sleek” (“glatka, sjajna”), dokazuju da prava elegancija nije samo modni izraz, već i način života.

Osnivači brenda, Domenico Dolce i Stefano Gabbana, podijelili su svoje misli o novoj muškoj kolekciji. “Smisao ove kolekcije je zapravo prilično jednostavan – prava elegancija”, istakli su, naglašavajući fokus na “ljepoti ručne izrade i najvišem kvalitetu koji proizlazi iz gotovo opsesivnog poznavanja pravila krojenja.”

dolce & gabbana
Foto: buro247.ru

Odlučivši pokazati sve najbolje odjednom, dizajnerski dvojac se ponovno oslonio na besprijekorno krojenje i ručni rad, što je rezultiralo kolekcijom koja je prava proslava savršenstva i elegancije muške odjeće. Stefano Gabbana naglasio je važnost proporcija i konstrukcije, tvrdeći da “dobro skrojen sako daje ravnotežu i prisustvo”, dok Domenico Dolce ističe da nisu samo u pitanju godine strastvene posvećenosti i rada, već i stalno razmišljanje o ideji muškosti.

Dolce & Gabbana
Foto: buro247.ru

Kolekcija je predstavljena kroz 62 izgleda, spojivši kvantitet i kvalitet na način koji samo Dolce & Gabbana znaju. Većina komada dominirana je crno-bijelom paletom boja, stvarajući harmoniju klasičnog i modernog. Od odijela za svaki dan, do sjajnih jakni, svilenih pidžama, maksi bundi koje su zaista “maksi”, do kožnih i vunenih kaputa – svaki komad nosi pečat majstorske izrade.

Dolce & gabbana
Foto: buro247.ru

Posebno se ističu košulje s mašnama, dodajući dašak suptilne sofisticiranosti. I naravno, u kolekciji se našao i jedan traper komplet, podsjećajući nas da život treba obogatiti s barem jednim neodoljivim komadom trapera.

Pročitaj

Dolce & Gabbana su još jednom pokazali da moda može biti više od odjeće – ona može biti izraz stila, strasti i razmišljanja o suštini muškosti. Ova kolekcija nije samo skup komada odjeće; to je oda eleganciji i proslava umijeća koje prelazi granice vremena.

Izvor: buro247.ru

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum