Trenutno čitaš
Nova kolekcija brenda Alexander McQueen u potrazi za humanošću

Nova kolekcija brenda Alexander McQueen u potrazi za humanošću

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Alexander McQueen je predstavio kolekciju za proljeće/ljeto 2023. na ponovno zakazanom događaju British Fashion Council na London Fashion Week-u, inspirisan potragom za humanošću. Sa jednom i jedinom Naomi Campbell koja je prošetala pistom.

Alexander McQueen

Nazvana “First Sight”, kolekcija kreativne direktorice Sarah Burton nudila je ukupno 41 izgled, od kojih se svaki kretao od suptilnog do izražajnog kroz dodavanje sjajnih dodataka i odvažnih boja. Iako je osnovnu paletu boja kolekcije činila crna, revija za proljeće/ljeto 2023 prikazala je i jarko plavu i crvenu, kroz dramatične printove i resice od rafije. S posebnim fokusom na siluetu, kolekcija je uzela klasične modne skulpture poput smokinga i korzeta i preradila ih spajanjem, igranjem proporcija i dodavanjem tekstura.

Brend je odabrao posebno mjesto s pogledom na obalu rijeke Temze, smješteno u vrtovima Starog kraljevskog pomorskog koledža. Glavna pista postavljena je unutar providne konstrukcije na naduvavanje koju je dizajnirao čileanski arhitekta Smiljan Radic, što je dalo ekspanzivan, ali intiman osjećaj revije.

“Ova kolekcija govori o potrazi za ljudskošću i ljudskom vezom. Oko je simbol te ljudskosti, registar emocija, izraz jedinstvenosti. Naša odjeća je dizajnirana da osnaži. Pogledali smo i rad Hijeronimusa Boscha, istovremeno mračan i lijep”, napominje Burton u izjavi.

Pročitaj

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum