Trenutno čitaš
Neko je kupio ‘najskuplju Louis Vuitton torbu na svijetu’

Neko je kupio ‘najskuplju Louis Vuitton torbu na svijetu’

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Nije baš svaki dan da nas svijet mode baci u stanje potpune konfuzije. Po cijeni od 44.100 dolara, Louis Vuitton je upravo prodao svoju najskuplju torbu do sada.

Što se tiče skupih modnih artikala, dizajnerske torbe nadmašuju gotovo sve i svašta. Smatrana statusnim simbolom među najelitnijim svjetskim modnim mogulima, nečiji izbor torbe može nam reći mnogo o osobi, a da ona ni ne mora da otvori usta.

© Louis Vuitton

Kada pročitamo riječi: “Prodana je najskuplja torba Louis Vuittona”, odmah pomislimo da bi to morao biti ili starinski komad u vlasništvu nekoga spektakularnog, ili jedinstvena verzija optočena rijetkim dijamantima. U ovom slučaju, obje ove pretpostavke bi bile pogrešne, jer dizajnerska torba o kojoj je u obliku je bundeve.

Iako nije naš prvi izbor kada su u pitanju poželjne torbe, Louis Vuitton torba u obliku bundeve je ikona za sebe. Napravljena u saradnji s japanskom umjetnicom i legendom Yayoi Kasuma, čija je ljubav prema mrljama i tačkama stvorila svijet inspiracije i za modni i za umjetnički svijet, The Limited Edition Yellow & Black Monogram Leather Pumpkin Bag bila je dio prve kolekcije ovog dvojca. koja je objavljena ranije ove godine.

Pročitaj

Prodata na Christie’s čuvenoj aukciji Handbags Online: The New York Edit, LV bundeva je učetvorostručila svoju nisku procjenu, postavljajući novi svjetski rekord ne samo za model već i za bilo koju Louis Vuitton torbicu za prodaju na aukciji.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum