Trenutno čitaš
Neki od najboljih Airbnb smještaja u Evropi za bijeg iz snova

Neki od najboljih Airbnb smještaja u Evropi za bijeg iz snova

Airbnb smještaj
NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Uvijek je dobro vrijeme za sanjarenje o nevjerovatnim mjestima za boravak, tako da možeš pribilježiti na svoju listu najbolje Airbnb smještaje u Evropi i sačuvati one koje želiš rezervisati za svoje sljedeće putovanje.

Postoje fantastični Airbnb smještaji za svaku vrstu putovanja, bilo da tražiš plažu, grad ili romantične nekretnine. Takođe ih možete razdvojiti prema destinaciji, dostupnim datumima ili čitavom nizu kategorija – od kuća na drveću do vila, preko favorita gostiju (onih s najboljim recenzijama i ocjenama) i ‘OMG!’ svojstva, označavajući najupečatljivije.

Puglia, Italija

Airbnb

Datira iz 1780. godine, ovaj Airbnb u jednom od najljepših uglova Evrope je odličan za iznajmljivanje za dijeljenje sa porodicom ili prijateljima. Potpuno je renoviran dok je još uvijek sjedio među stoljetnim stablima maslina na osunčanoj lokaciji u blizini grada Ceglie Messapica.

Unutra se nalaze tri spavaće sobe, prekrasni rustikalni interijeri i šareni dnevni boravak koji ima pravu količinu sunčeve svjetlosti, savršen za kvalitetno druženje u grupi. Privatni bazen je još jedno sjajno mjesto za okupljanje sa voljenima tokom sunčanih dana.

Uzes, Francuska

Airbnb

Poput kamene kuće sa škurama pastelnih nijansi iz snova o francuskom odmoru, ovaj Airbnb rajska seoska kuća. Smještena oko kilometar od drevnog grada Uzesa i istočno od rijeke Rone, ova vikendica za dvoje je dio glavne kuće.

Tu je divno popločano dvorište za kafu na otvorenom i opuštanje uz knjigu, šik interijeri i šest hektara zemljišta. Vanjski bazen idealan je za upijanje sunca, a Airbnb je savršen za putnike koji traže sanjiv boravak u prizemlju.

Orašac (blizu Dubrovnika), Hrvatska

Airbnb

Ova evropska vila izgrađena je za izležavanje uz bazen sa najmilijima. Pogled na more iz bazena je jednostavno uzvišen, a postoje i druge karakteristike koje ga čine idealnim za zajedničko korištenje, kao što je vanjska kuhinja za obroke na otvorenom.

Postavljena na tri sprata, ima sedam spavaćih soba, kao i eklektičnu mješavinu antiknog i modernog nameštaja, plus pomoćnu prostoriju koja će dobro doći kada boraviš duže od nekoliko dana. Ako se možeš odvojiti od bazena, tu je stari grad Dubrovnik za istraživanje, kao i vinogradi i lijepa primorska sela u blizini.

Istanbul, Turska

Airbnb

Za fantastično putovanje u jednu od najuzbudljivijih evropskih destinacija, uputi se u Istanbul i ostani na evropskoj strani grada u boemskoj četvrti Cihangir u distriktu Beyoğlu. To je dom ovog prekrasnog Airbnb-a koji je savršen za putnike koji žele upijati kreativnu atmosferu ovog područja.

Sa tri spavaće sobe, idealan je za uživanje sa prijateljima ili porodicom, a tu su i zanimljiva umjetnost, viseće mreže i ljuljaške za opuštanje u vrtu i udobni prostori za opuštanje, u koje god doba godine dolaziš. Elegantan dom je takođe predstavljen u časopisu za interijere.

Salema (Algarve), Portugal

Airbnb

Sa zadivljujućom plažom pogodnom za porodice na manje od minut hoda, ovaj Airbnb je odličan izbor za evropski odmor u portugalskom Algarveu. Salema je radno ribarsko selo sa plažom koja se često proglašava jednom od najboljih na svijetu.

Ova kuća s dvije spavaće sobe nekada je bila ribarska kuća i ima karakteristike u marokanskom stilu, kao što su dvorište nalik oazi i ukrasni bazen, kao i šarene pločice i kamen. Sve što ti treba je dobra knjiga da se potpuno opustiš i uživiš u spokojnu atmosferu ovog divnog Airbnb-a.

Paros, Grčka

 Airbnb smještaj
Airbnb

Putovanje po grčkim ostrvima nikada ne izlazi iz mode i kada jednom istražiš Rodos, Kos, Santorini i Krf, vrijeme je da upoznaš jedno od manje poznatih blaga: Paros. Dio kikladske grupe ostrva, Paros ima veličanstvene plaže, slikovita sela i sjajne pješačke staze. Takođe privlači manje turista.

Pročitaj

Možeš da iznajmiš automobil za boravak u ovom Airbnb-u u Krotiriju, koji je udaljen oko pet minuta od luke i centra grada Parikije. Dio kompleksa, kuća ima pristup bazenu i teniskim terenima. Volimo minimalistički grčki interijer. Gosti kažu da je pogled na zalazak sunca prekrasan, a jedan prethodni turista kaže: “Ovo je daleko najbolji Airbnb u kojem sam odsjeo u Evropi.”

Budimpešta, Mađarska

 Airbnb smještaj
Airbnb

Ovaj sanjivi dvosobni stan je savršeno mjesto za upijanje istorijskog šarma Budimpešte. U stvari, to je samo mjesto za razgledanje, smješteno unutar zgrade Dreher Palota iz 1884. godine, sa očaravajućim fasadama i neorenesansnim dvorištem.

Nakon što upiješ atmosferu Budimpešte iz 19. vijeka, možeš uživati u sličnom veličanstvenom interijeru, s visokim stropovima, drvenim podovima i originalnim štukaturama, što sve stvara prekrasnu pozadinu za savremeni namještaj. Ogromni prozori osiguravaju da svjetlost preplavi nekretninu cijeli dan.

 

 

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum