Trenutno čitaš
Modna dizajnerka Stella McCartney o održivoj modi u 2023. godini

Modna dizajnerka Stella McCartney o održivoj modi u 2023. godini

L'Occitane
L'Occitane

Stella McCartney je dugo bila na čelu pokreta za eko-održivost mode. Ali uprkos naletu klimatskih obaveza modnih brendova u poslednjih nekoliko godina, promjene su nažalost ostale spore u cijeloj modnoj industriji.

U stvari, brojke koje daje Modna povelja Ujedinjenih nacija sugerišu, da je samo 15% njenih potpisnika – onih, koji su najposvećeniji ekološkim akcijama na putu da postignu put od 1,5 stepeni celzijusa postavljen Pariškim sporazumom. „Greenwashing je fraza s razlogom“, kaže dizajnerka Stella McCarteny “Naša industrija je vrlo dobra u PR-u i vrlo dobra u tome da stvari izgledaju drugačije, nego što zaista jesu”, kaže ona.

hhshsh

Modna dizajnerka je posvećena pravima životinja, u nastojanju da svoj istoimeni modni brend vodi na ekološki održiv način. „Mislim da je razlog zbog kojeg ovo radim tokom cijele svoje karijere, zaista zato što mi je stalo. Ne želim da ubijam životinje, ne želim da ubijam planetu. Duboko sam posvećena tome da budem dobra građanka Majke Zemlje, poslovna žena i modna dizajnerka”, poručuje sjajna Stella McCartney.

 

Pročitaj

Izvor: vogue.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum