Trenutno čitaš
Mlad mjesec u Blizancima 30. maja je dugme za resetovanje koje nam treba

Mlad mjesec u Blizancima 30. maja je dugme za resetovanje koje nam treba

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Ovo je trenutak da se otresemo od te teške energije prošlog pomračenja i krenemo naprijed. Kao promjenjivi vazdušni znak, Blizanci su radoznali, brzi i neprestano podstaknuti da se povežu s drugima u bilo čemu. Zahvaljujući svom vladaru, Merkuru, planeti komunikacije, ovaj znak je povezan s neprekidnom super društvenom vibracijom i željom za prikupljanjem informacija i taj radoznali ton je u srži ovog mladog mjeseca 30. maja u znaku Blizanaca.

Ultra magazin

Ovaj mladi mjesec je orijentisan na akciju, koja će se osjećati kao dobrodošla promjena tempa od teškog, emocionalnog, vjerovatno stresnog osjećaja, koji je došao sa prethodnim pomračenjem punog mjeseca, koji smo imali u Škorpiji 16. maja. Ovaj mladi mjesec u Blizancima može biti trenutak, koji će nam omogućiti da se otresemo svake teške tame i krenemo naprijed, jer on podstiče samorefleksiju o tome, kako primamo i dijelimo informacije s ljudima.

Ne samo da bi mentalna i socijalna energija mogla biti povećana, nego ćemo takođe biti potaknuti da razmišljamo o tome kako smo primali informacije i komunicirali sa drugima. Kao super komunikator, Blizanac se ističe ne samo u govoru, već i u slušanju i upijanju onoga šta drugi imaju da kažu pa ćemo poželjeti da budemo sigurni da postižemo tu ravnotežu i u ličnom i u profesionalnom životu.

Na dan mladog mjeseca 30. maja i dalje ćemo osjećati efekte uparivanja Marsa sa sretnim Jupiterom u kardinalnom vatrenom znaku Ovna koji smo imali u nedjelju, 29. maja. Susret između planete akcije i planete izobilja može potaknuti svoju unutrašnju vatru, da zaista dobijemo sve na čemu smo radili i za čim žudimo – posebno u oblasti života, kojom Ovan vlada. A budući da su mladi mjeseci obično novo gorivo za postavljanje ambicioznih namjera i ciljeva, a zatim za preduzimanje čak i samo jednog svjesnog koraka u pravom smjeru, možda ćemo sada biti dodatno podstaknuti da napravimo velike poteze, kako bismo postigli dugoročni cilj.

Koliko god da smo sigurni u to kako želimo da budućnost izgleda i kako ćemo naslikati tu sliku, vrijedi napomenuti da je vladar ovog konkretnog mladog meseca – Merkur – još uvijek zvanično retrogradan do 3. juna, što znači da bi konkretno kretanje naprijed moglo biti malo izazovno, dok ne prođemo tu tačku. Ustvari, sve za što retrogradni Merkur dobije tako lošu reputaciju – pogrešne komunikacije, kašnjenja, kvarovi u tehnologiji, radovi – moglo bi se osjetiti pojačano u danima neposredno nakon mladog meseca, jer sam početak i kraj svakog retrogradnog perioda, ima tendenciju da bude najintenzivniji.

Najbolji način da se izborimo s tim je da koristimo iskru iz konjunkcije 29. maja Mars-Jupiter i mladog mjeseca 30. maja da provjerimo svoje bilješke, zaronimo punom snagom u razmotavanje repova koje vučemo za sobom, istražimo i revidiramo i uzmemo sve u obzir, tako da kada dobijemo zeleno svjetlo, nećemo oklijevati da pritisnemo gas i krenemo naprijed.

Horoskopski znak blizanci
Ultra magazin

Mlad mjesec u Blizancima sa sobom donosi priliku za kosmičko osvježenje. Transformacija nikada nije laka i nakon niza intenzivnih, dramatičnih pomračenja koja mijenjaju sve, zvijezde nam daruju prijeko potreban i blago tempiran mlad Mjesec u Blizancima.

Mlad mjesec u Blizancima je mnogo mekša, zabavnija i slobodnija atmosfera sa zvijezdama, koje nas inspirišu da pustimo svoje unutrašnje društvene leptire. Lagani razgovori će vladati tih dana, ali samo zato što su vibracije manje intenzivne, ne znači da ne možemo iskoristiti energiju ovog mladog mjeseca da razjasnimo svoje dugoročne nade, snove i težnje. Ustvari, svi ćemo stisnuti dugme za kosmičko osvježavanje na svim projektima ili planovima, koje smo odložili i biti korak bliže manifestovanju naših vizija i želja.

Tokom ovog mladog mjeseca, sve zavisi od toga kako postavimo svoje namjere. Kao da Merkur traži od nas da razmišljamo o tome, Saturn će od nas zahtijevati da to planiramo, a kvadrat Merkura i Saturna nas tjera da djelujemo u skladu s tim. Vibracije će biti u skladu sa izrekom “Djela, ne riječi”. Bitno je da ostanemo fokusirani, posvetimo se svojim snovima i poslu. Upamtimo i to da je Saturn gospodar karme – što znači da Saturn vodi bilješke i da će podijeliti nagrade nakon što bude svjedočio našem kontinuiranom naporu u radu prema našim ciljevima i snovima.

Pročitaj

Mladi mjesec u maju raste u oštroumnom i društvenom znaku Blizanaca, tako da njegovo duhovno značenje korespondira s našom sposobnošću da razmišljamo o svojim osjećajima i uspostavljamo veze s ljudima oko nas – što je posebno važno s obzirom na preokret koji smo imali.

Ultra magazin

Višestruko i otvorenog uma, mlad mjesec u maju 2022. u Blizancima usmjeren je na stvaranje veze, stvaranje prostora za radoznalost i pronalaženje jasnoće usred kosmičkog haosa. Energija zodijaka Blizanaca je komunikativna i logična, pa kada je uparena s ovim introspektivnim trenutkom mladog mjeseca, može nam pomoći da mentalno sredimo svoja osjećanja i pronađemo načine da izrazimo svoje emocionalne proboje drugima.

Maj je definisan intenzivnim preklapanjem između nestabilne sezone pomračenja i dezorijentisanog retrogradnog Merkura, ali ovaj mladi mjesec donosi jasan i osvježavajući povjetarac nade. Osim toga, ovaj mladi mjesec nas lansira u posljednji lunarni ciklus proljetne sezone i omogućava nam da udahnemo prvi dah, nakon što smo uronjeni u dubine prošlomjesečnih pomračenja, tako da postoji uzbudljiv osjećaj promjene i element nade u zraku. Blizanci su jedan od promjenjivih znakova, pa nas njegova energija podstiče da prihvatimo promjene. Iako suočavanje s neočekivanim preokretima na našem putu nije lako, duhovno značenje majskog mladog mjeseca može nam vratiti vjetar u leđa i uzbuđenje na horizontu, inspirišući nas da prikupimo svoje ideje i pronađemo inspiraciju u onome što nam je život nedavno donio pred nas.

Zbog društvene prirode prozračne energije Blizanaca, ovaj mladi mjesec je takođe lijepo vrijeme da se povežemo s prijateljima i izrazimo svoje emocije prema njima. Razgovarati od srca s nekoliko prijatelja može biti zabavan način da se oslobodimo stresa i steknemo vrijednu perspektivu o svim idejama o mladom mjesecu, koje nam se vrte u glavi. Moguć je osjećaj introspektivnosti, pa bi bilo dobro zapisati svoje emocije u dnevnik i dati sebi slobodu da svoje misli oblikujemo u riječi. Ovo može pomoći da se ublaži stres, da razmislimo o tome gdje se nalazimo i pomogne nam da obradimo promjene, koje su se dogodile tokom sezone pomračenja.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum