Trenutno čitaš
Merkur konačno kreće direktno!

Merkur konačno kreće direktno!

Nakon skoro mjesec dana haotičnih komunikacija, problema na putovanju i beskrajnog nemira, retrogradnom Merkuru je konačno došao kraj. 2. oktobra, planeta komunikacije će prestati sa svojim plesom unazad i okrenuti se direktno u Djevici — ali to ne znači da je predstava gotova.

Ultra magazin

Direktan okret Merkura neće biti jednostavan. Iako smo (više nego) spremni da se oprostimo sa retrogradnim Merkurom, još uvijek ima nekih iznenađenja koja moramo izdržati. Umjesto jasnoće, ova stanica Merkura donijeće dvostruku konfuziju, jer će planeta Komunikacije formirati opoziciju s Neptunom, planetom iluzije. Ovo je veza koja se dešava samo jednom godišnje, a 2022. se poklapa s krajem retrogradnog Merkura.

Ovaj planetarni aspekt može da nas natjera da se osjećamo paranoično i da izazove dramatičnost, ali nije sve loše (obećavamo). Ova energija nam može pružiti i trenutke nevjerovatne kreativnosti. Zapamtite, ponekad najljepše kreacije mogu proizaći iz najtežih trenutaka — barem ćemo to sami sebi reći.

Merkurovo direktno kretanje je idealno vrijeme da razmislite o svojim ciljevima prije nego što krenete u akciju. Nemojte žuriti. Umjesto toga, dozvolite svom umu da obradi ono što se dešavalo tokom retrogradnog perioda Merkura i iskoristite svoje prošle greške i lekcije kao odskočnu dasku u periodu koji je pred vama. Sporo i postojano uvijek pobjeđuje u trci.

Ultra magazin

Pazite na 10. oktobar, kada će Merkur krenuti nazad u Vagu, znak u kojem je započeo svoje retrogradno kretanje. U ovom trenutku ćemo preispitati odnose i način na koji se povezujemo jedni s drugima. Pronalaženje diplomatije u komunikaciji je ključno. Sve što Vaga želi je da stvari budu harmonične, a nakon nekih velikih preokreta tokom retrogradnosti planete komunikacija, treba nam malo stabilnosti.

Vaga vlada brakom i partnerstvom, a svi ćemo se osjećati malo opuštenije, fokusirani na veze i spremni na kompromis kako bismo pronašli zajednički jezik kada Merkur uđe u znak Vage. Ovo će biti veliki pomak u odnosu na zabrinjavajuću energiju Djevice, koju smo iskusili u posljednjih nekoliko sedmica.

Pročitaj
bik

Zatim će se 12. oktobra Merkur u Vagi suprotstaviti Jupiteru u Ovnu. Ovo je optimistična i pretjerana energija koja nas može natjerati na hrabre izjave. Lako je pretjerati se i odgristi više nego što možemo sažvakati. Merkur se suprotstavio Jupiteru 2. i 18. septembra, pa se sjetite razgovora koje ste vodili tokom tih datuma.

Ovo je veliko finale tih razgovora – spremni ste da krenete naprijed. Sada je vrijeme da se zapitate, šta ste naučili, ako ništa? Kako se vaša perspektiva promijenila ili evoluirala? Vaši odgovori mogu pomoći u čišćenju magle od ove retrogradne prošlosti.

Iako će ova opozicija proširiti naše umove, komunikacija može izgledati pomalo neharmonično. Nemojte se plašiti da pravite kompromise koji vam ne idu u prilog, ili ako je to previše, da odložite odluku ako vam se stvari ne slažu – jedina stvar koja je gora od greške je znati da ste je ipak mogli spriječiti.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum