Trenutno čitaš
Mars je u Biku: Vrijeme je za rast!

Mars je u Biku: Vrijeme je za rast!

mars u biku

Šta je vrijedno vašeg vremena, energije i fokusa? Možda se pitate kako možete ostvariti svoje ciljeve počevši od ovog ljeta, što bi moglo biti lakše ostvariti, jer će Mars u Biku 2024. uticati na svaki horoskopski znak. Ako odvojite vrijeme da se fokusirate na svoje glavne prioritete, Mars u Biku vam može pomoći da ostvarite sve što vam je na umu.

Planeta akcije Mars je u zemljanom znaku Bika od 9. juna do 20. jula. Sada ćemo se fokusirati na sadnju sjemena za budućnost i povezivanje sa našim vrijednostima. To nam omogućava da postignemo ciljeve koji su nam najbliži srcu.

Ultra magazin

Upozorenje je da ćemo morati biti strpljivi i nježni s procesom, a ne impulsivni i temperamentni i to ne samo prema sebi, već i prema drugima. Sporo i postojano pobjeđuje u trci s Marsom u Biku, omogućavajući nam da pažljivo i marljivo rješavamo stvari.

Smatra se da je Mars u znaku Bika u “padu”. Pošto je u Škorpiji u dostojanstvu, a suprotan znak vodenog znaka je Bik, u ovoj poziciji Mars ima blaži pristup i manje je agresivan. Mars u Biku može biti spor da preduzme akciju. Život mora biti prelijepo iskustvo puno duga i leptira za zemljani znak kojim vlada Venera.

Ultra magazin

Mars u Biku pokušava izbjeći sukob koliko god je to moguće. Kao rezultat toga, možemo očekivati ​​pasivniji pristup stvarima dok pokušavamo da se bolje slažemo s ljudima. Iako se čini razumnim, ovo može dovesti do frustracije koja nastaje ispod površine i čekanja da proključa – kada Bik vidi crveno, on je nemilosrdni ratnik – tako da je vođenje dnevnika ili izgovaranje osjećaja koristan način da se nosite s nagomilavanjem emocija.

Kako stara izreka kaže: “Ako ti nije neprijatno, ne rasteš”.

Kada se Mars usmjeri u nešto konstruktivno, njegova energija vas može motivisati da nešto učinite. Svoju seksualnu energiju, agresiju i frustraciju možete usmjeriti u nešto konstruktivno. Sve je u pronalaženju pravog izlaza sa Marsom.

Naš osjećaj sigurnosti mogao bi biti doveden u pitanje, jer su Mars i Bik izvan svojih zona udobnosti. Anksioznost oko pitanja novca i veze mogla bi se povećati, tjerajući nas da posvetimo više energije nego ikad ovim aspektima našeg života. Željećemo da se ljubimo i pomirimo bez rasprave o korijenu problema i odustati od rješavanja ključnih problema. Težnja za slučajnim ulaganjima i postizanje naših finansijskih ciljeva biće u prvom planu naših umova, gurajući nas da tražimo prosperitet u materijalnom obliku.

Ultra magazin

Mars u Biku voli zasukati rukave i raditi posao da evoluira i raste, sve dok to znači da se “ne znojimo”. Odlično je vrijeme za početak planiranja projekata i poduhvata. Znajte da će im biti potrebano vrijeme i da se neće brzo završiti. Ovo je dobro jer će se tada ove situacije, umjesto toga, završiti s ljubavlju i predanošću i rezultati će biti odlični. Od suštinskog je značaja da naučite kako da se prepustite.

Možda ćemo otkriti da su naše senzualne želje jake. Mars u Biku preferira dodir i maženje uz vino i večeru. Što se tiče ljubavnih stvari, nećemo htjeti slijediti ljude koji su izazov, nego ćemo fokusirati našu pažnju na one koji se pojavljuju i svojim postupcima su dokazali svoju naklonost.

Ultra magazin

Stvari će postati komplikovane kada se Mars u Biku sukobi sa retrogradnim Plutonom u Vodoliji 11. juna 2024. Dok se ove dvije planete pomire, možda ćete primijetiti pojačanu napetost. Svi, uključujući i vas, biće na ivici. Mali komentari i naizgled mali događaji mogli bi neočekivano rasplamsati vaš bijes.

Pročitaj

Budući da će vaša frustracija biti pojačana, možda ćete htjeti pronaći zdrav način da izbjegnete reći ili učiniti nešto zbog čega biste mogli požaliti. Osim toga, vodite računa o tome kako procjenjujete svoju seksualnu energiju. Bez obzira da li se upuštate u solo igru ​​ili sa partnerom, možda biste trebali biti posebno oprezni u spavaćoj sobi.

Ultra magazin

Srećom, zaljubljene planete će se zagrliti kada se Mars u Biku sastane sa Venerom u Raku 29. juna 2024. Iskre će letjeti kada se planete ljubavnika spoje! Parovi će osjećati pojačanu privlačnost prema svom partneru, što može potaknuti spontane romanse. Samci bi se mogli osjećati hrabrijim nego inače, tako da bi ovo mogao biti pravi trenutak da se odlučite za akciju. Da ne spominjemo da bi ovo mogao biti izuzetno kreativan period. Uronite u svoje strastvene projekte s guštom da vidite koliko možete napredovati.

Uticaj Venere će Marsu u Biku dati energiju “ja sam ljubavnik, a ne borac”. Snažna želja za posvećenošću i partnerstvom će biti istaknuta zbog Venere. Kao rezultat toga, Mars u Biku bi mogao biti mirniji jer neće biti želje za borbom sa voljenima. Venera će odisati romantičnom vibracijom, pa će seks imati dublje značenje tokom Marsa u Biku. Sve u svemu, Mars kojim upravlja Venera ima potencijal da bude relativno miroljubiv i zaljubljen.

Ultra magazin

Uskoro nakon toga može biti pozitivnih promjena planova kada se Mars u Biku susretne sa retrogradnim Saturnom u Ribama 5. jula. Ako želite da se nešto promijeni, onda morate pokrenuti nove planove i ciljeve. Ovaj kosmički događaj mogao bi biti savršeno vrijeme za preokret. Možda ćete imati novopronađenu motivaciju da ostvarite različite ciljeve i preuzmete nove odgovornosti ako želite promjenu tempa. Samo imajte na umu da sve čemu se posvetite ili započnete može zahtijevati beskrajnu izdržljivost.

Konačno, ovaj tranzit će se završiti sa praskom kada se Mars u Biku pridruži Uranu u Biku 15. jula 2024. Haos bi mogao da nastane tokom ovog kosmičkog susreta. Prije svega, budite oprezni! Ovaj tranzit može dovesti do neočekivanih nesreća, stoga vodite računa o svom okruženju i načinu na koji naprežete svoje tijelo. Budite posebno oprezni ako se odlučite za bilo kakav spontani seksualni čin. Osim toga, ovo bi moglo predstavljati šansu za prevazilaženje nepredviđene prepreke. Ne zaboravite da preduzmete akciju umjesto da paničite kada se suočite s jedinstvenim preokretom događaja.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum