Trenutno čitaš
Make up tutorijal za savršen eyeliner kao kod Adele

Make up tutorijal za savršen eyeliner kao kod Adele

Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Pored toga što ima očaravajući glas, zanimljiv smisao za humor i zarazan smijeh – Adele je i kraljica eyelinera, odnosno njen make up čiji je zaštitni znak crni tuš, postao je svjetski poznat. Bez obzira da li je u pitanju look za crveni tepih, izlazak sa prijateljima ili njen instagram feed – ne možemo da joj ne odamo priznanje za savršeno izvučeni eyeliner.

eyeliner Adele
Pinterest

Na našu sreću, njen make up artist Michael Ashton, koji se brine za njeno šminkanje već 9 godina, otkrio je tajnu kako tačno izgleda proces nanošenja eyelinera, kada je riječ o šminkanju talentovane pjevačice.

Na internetu je dostupan 20-minutni tutorijal u kojem Michael detaljno i precizno objašnjava, korak po korak, kako izgleda cijeli proces. Uz ovaj video mogu učiti i početnici, jer je jednostavan za praćenje, a Michael sve vijeme objašnjava šta u kojem trenutku radi.

Uz malo vježbe, sigurni smo da svi mogu savladati stavljanje eyelinera u stilu Adele, a najbolje da pogledaš cijeli video, te nakon toga, ili čak i tokom njega, počneš sa vježbanjem.

Naime, za postizanje savršenog make up-a, ovaj šminker koristi Brown Longwear Gel eyeliner u crnoj boji, zajedno sa Mac eyeliner četkicom, za postizanje optimalnog rezultata.

Njegov trik je da malo eyelinera nanese na ruku i ostavi da se proizvod malo osuši, kako bi rezultat bio što efikasniji. Sljedeći savjet je da ne brineš previše o obliku, već da se fokusiraš na nanošenje dovoljno crnog proizvoda na samoj liniji trepavica, odmah uz njihov korijen.

Ukoliko pogriješiš, ili želiš oštriju liniju od one koju si izvukla, uvijek pored sebe drži micelarnu vodu i štapiće za uši, kojima ćeš ispraviti sitne greške, dok nije prekasno. Da upotpuniš ovaj make up, Ashton savjetuje stavljanje vještačkih trepavica ili dobru maskaru koja će maksimalno izvući trepavice.

Pročitaj
kokosovo ulje

Da mi više ne dužimo sa teorijom, upali video i prebaci se na praksu.

 

Izvor: graziadaily.co.uk

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum