Trenutno čitaš
Look of the day: Emily Ratajkowski je stavila jedinstveni pečat na boho trend

Look of the day: Emily Ratajkowski je stavila jedinstveni pečat na boho trend

Emily Ratajkowski
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Emily Ratajkowski ima moć da oživi trendove iz prošlosti. Njena sposobnost da transformiše i reinterpretira modne stilove kroz prizmu savremenog doba ne prestaje da zadivljuje. Svaki put kada se pojavi na sceni, njen jedinstveni osećaj za stil postavlja nove standarde i inspiriše modne entuzijaste širom svijeta. Bilo da se radi o luksuznoj večernjoj haljini ili ležernom dnevnom outfitu, Ratajkowski uspeva da spoji različite estetske elemente na način koji djeluje svježe i relevantno.

Kanalizujući boemski, slobodoumni stil iz 1970-ih, boho izgled se temelji na laganim, ljetnim i prozračnim komadima i upravo je Ratajkowski otvorila vrata ovom “starom” trendu noseći profinjenu bijelu slip haljinu sa asimetričnim detaljima od čipke i šiljatim porubom na moderan i svjež način. Ratajkowski je kompletirala svoj izgled slojevitim zlatnim ogrlicama, sunčanicama i parom crvenih Puma patika.

Getty Images

Šta se dogodilo sa konceptom “Hot Girl Summer” i zašto se boho trendovi vraćaju na velika vrata?

Još u ljeto 2019, Megan Thee Stallion je postavila scenu sa svojim hitom “Hot Girl Summer”, ali u 2024. godini, modno raspoloženje je manje usmjereno na seksipil, a više na ugodan osjećaj i slobodu. Zašto? Ove sezone, boho stil je preuzeo primat zahvaljujući brendovima kao što su Chloé i Saint Laurent, koji su uveli nove komade poput bluza s volanima, čipkastih haljina i drvenih klompi.

Već smo vidjeli zvijezde poput Sienne Miller, Jennifer Lopez i Rihanne kako se uklapaju u ovaj izgled, a Emily Ratajkowski je stavila jedinstveni pečat na ovaj boho trend.

Pročitaj
kokosovo ulje

Ključ za postizanje ovog izgleda je, kako je Ratajkowski pokazala, odabir jednog boemskog komada, a zatim izgradnja ostatka outfita sa ležernijim i profinjenijim detaljima. Njen moderan stajling dokaz je da ovo ljeto može biti “boho ljeto”, a da pritom ne izgledamo kao da smo zaglavili u nekoj prošloj deceniji.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum