Trenutno čitaš
Lekcija iz humanosti i priča o spašenim medvjedicama Maši i Ljubici

Lekcija iz humanosti i priča o spašenim medvjedicama Maši i Ljubici

maša i ljubica

Paraglajding klub pod nazivom “ParaGhost” i čovjek koji je na njegovom čelu, Petar Tubić, svakodnevni su podsjetnik za lekciju iz humanosti. Petar je postao junak u nedavnoj priči i to na najhumaniji mogući način, spasivši dvije medvjedice, Mašu i Ljubicu, koje su ostale bez majke.

U prostorijama Paraglajding kluba kojim Petar upravlja kao predsjednik razvila se, možemo slobodno reći, prava turistička destinacija i to zahvaljujući velikoj ljubavi prema životinjama koje su članovi kluba počeli skupljati, posebno ako je životinjama bio život ugrožen. Tako su na to mjesto stigle medvjedica Maša, kojoj je bila ubijena majka, a ubrzo i medvjedica Ljubica koja je takođe pronađena pored ubijene majke.

Kada su se Maša i Ljubica našle same i napuštene, Petar je odmah reagovao, pružajući im sigurnost i njegujući ih kako bi im pružio najbolju moguću brigu. Njegova posvećenost njihovom blagostanju pokazuje izuzetnu humanost i ljubav prema životinjama, koji su postali osnov za širenje skloništa, a s vremenom su im se pridružile i druge životinje vuk, lama, magarac…

Medvjedice, Maša i Ljubica, sada su postale pitome i spokojne pod njegovom brigom, što je rezultat ne samo Petrove predanosti, već i njegove sposobnosti da stvori sigurno i podržavajuće okruženje za njih.

Ova inspirativna priča ističe važnost humanosti i brige prema životinjama. Petar je stvorio utočište za napuštene i ranjene životinje, a njegova humanost i spremnost da pomogne onima kojima je to potrebno postali su svjetionik nade i primjer za nas sve, kao i inspiracija i podsjetnik da svako može napraviti pozitivan uticaj u svijetu oko sebe.

Ako si u mogućnosti, posjeti ovaj predivni kutak prirode u srcu planine Ozren i pruži podršku ovim vrijednim ljudima na bilo koji način. Čak i najmanji gest, poput donacije hrane za Mašu i Ljubicu, može im mnogo značiti. Tvoja podrška doprinosi njihovom nesebičnom radu i pomaže u održavanju ovog utočišta za životinje kojima je to potrebno.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum