Trenutno čitaš
Revija Kontura Futura oduševila kreacijama i podržala mlade kreatorke na putu ka novoj budućnosti

Revija Kontura Futura oduševila kreacijama i podržala mlade kreatorke na putu ka novoj budućnosti

kontura futura
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

U elegantnoj atmosferi sarajevske Vijećnice, 16. maja 2024, održana je druga revija Kontura Futura, ostavljajući još jednom neizbrisiv trag u svijetu modnog dizajna Bosne i Hercegovine. Ovaj prestižni događaj nije samo oduševio svojim raskošnim kreacijama, već je podržao mlade kreatorke na putu prema revolucionarnoj budućnosti mode.

Pod reflektorima koji su osvijetlili srce grada, Kontura Futura predstavila je nove kolekcije svojih idejnih začetnica, Amne Kunovac Zekić i Jasne Hadžimehmedović Bekrić. Njihova vizija proširila se kroz Konturu Futuru, stvarajući platformu za mlade talente. Ova platforma nije samo obećavala priliku za učenje i mentorstvo, već je postala inkubator za buduće modne virtuoze.

kontura futura
Foto: Nikola Rakita

“Moja kolekcija je moje viđenje budućnosti koju želim sebi i drugima, samo sreću i ljepotu. Inspirisana je  svim onim što me čini sretnom i što volim, kao što je more, priroda, sloboda. Ova kolekcija je za žene koje uživaju u slobodi, u prefinjenim prirodnim tkaninama, u bojama i radosti života”, kaže Jasna Hadžimehmetović-Bekrić.

“Kolekcija koju sam predstavila je inspirisana zakrivljenom linijom koja za mene simbolizije povezanost prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, simbolizuje kretanje, ženstvenost i nježnost. Ono što se prenosi u budućnost, ovaj put modnu, ono što opstaje, uvijek je kvalitet, klasična forma, lijepe tkanine i to je osnova moje kolekcije”, kaže Amna Kunovac-Zekić.

Foto: Nikola Rakita

Osim kolekcija renomiranih dizajnerica predstavljeni su i radovi mladih dizajnerica, Dalile Bristrić i Amre Kurtić. Njihove kreacije nisu samo modni iskorak, već revolucionarni korak prema budućnosti. Isprepletene inovativnim materijalima, tehnologijom i umjetnošću, njihove kreacije su putovanje kroz estetsku avanturu koja je inspirisala i očarala publiku.

Svaka kolekcija na reviji bila je izražajna interpretacija autentičnih ideja i vizija dizajnera, istražujući nove forme, teksture i siluete. Revija Kontura Futura nije samo predstavila modu; ona je slavila kreativnost, inovaciju i održivost kao temeljne vrijednosti moderne industrije.

kontura futura
Foto: Emina Memija

Tim iza kulisa modnog spektakla Kontra Futura oduševio je sve prisutne svojom nevjerojatnom predanošću i strašću. Stilistica Gordana Gasha Miladinović, make-up dizajneri  Maja Koristović Talović, Adi Hasić i Vesna  Husić , hairdresser Ensar Dervišbegović i fundraising & event manager Andrea Vujošević  doprinijeli su svojim izvanrednim energijama, znanjem i podrškom, dodajući posljednji “touch” prije nego što su modeli zakoračili na pistu. Njihova spretnost i talent zaslužni su za besprijekorni izgled revije, čineći je nezaboravnim iskustvom za sve u publici.

Pročitaj

Foto: Nikola Rakita

“Hvala ovom fantastičnom timu na neumornom radu i beskrajnoj predanosti! Velika zahvalnost upućena je našim istaknutim sponzorima, bez kojih bi ostvarenje ovog spektakularnog događaja bilo nezamislivo. Porsche, Unicreditbanka, Bingo, Lutrija BiH, Afrodita, Zlatarna Dar i Udruženje INDI+E – njihova velikodušna podrška bila je ključna za ostvarenje naših vizija. Takođe, srdačna zahvala ide našim partnerima i prijateljima čije su nesebične geste dodale dodatnu čar našem događaju. Event Tim, koji je briljirao u tehničkoj podršci i upravljanju događajem; Druga kuća restoran & catering, koji nas je očarao najfinijim slatkim poslasticama; Retro, koji je osigurao udobnu obuću za naše modele; Mionneto Prosecco, uz čije smo iskričave mjehuriće nazdravili novoj budućnosti; Swan Model Management za profesionalnu uslugu manekenki, te Coca Cola HBC B-H Sarajevo sa brendom Olimpija za osvježenje naših gostiju, istaknule su dizajnerice”.

kontura futura
Foto: Nikola Rakita

Reviji su prisustvovali brojni novinari i novinarke, influenseri i brojni ljubitelji i ljubiteljke mode koji su svojim dolaskom doprinijeli sjajnom uspjehu ove revije. Njihova podrška je neizmjerno važna za promicanje umjetničke izražajnosti, napredak i opstanak modne scene Bosne i Hercegovine.

Kontura Futura je već drugu godinu ispisala nove priče o budućnosti modnog dizajna u Bosni i Hercegovini. To nije samo revija, već je pokret prema sjajnijoj i održivijoj modnoj budućnosti.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum