Trenutno čitaš
Koje su prednosti kozmetičkog tretmana lica?

Koje su prednosti kozmetičkog tretmana lica?

Afrodita - Cherry Blossom
Afrodita - Cherry Blossom

Lijepa, zdrava i sjajna koža nije samo stvar genetike, nego naše svakodnevne navike i beauty rutine koja utiče na to kako će koža izgledati. Lijepa, elastična i zdrava koža je ujedno i pokazatelj cjelokupnog zdravlja.

Njega lica zauzima bitno mjesto u cjelokupnoj njezi kože i tijela te vrlo je jednostavan oblik tretmana koji se sastoji od nekoliko faza. Najčešće uključuje dubinsko čišćenje pora, piling kože i uklanjanje mrtvih ćelija te liječenje osnovnih problema kože. Svi ovi procesi pomažu i u podmlađivanju kože te poboljšavaju cjelokupni izgled i sjaj lica.

Foto: pexels

Bitno je kožu hidratizirati kako iznutra tako što ćeš piti dosta tečnosti, tako i izvana kvalitetnim preparatima, te redovnim čišćenjem i tretmanima kože. Tretman čišćenja lica je jedan od najstarijih tretmana njege kože i zaista ga je teško zamijeniti bilo čim drugim. Lučenje sebuma ili masnoće kože je prirodan proces, a jednom kada se pore napune moramo ih očistiti ako želimo da nam koža bude zdrava i da kreme, serumi ili neki drugi preparati koje koristimo, koža kvalitetno i dubinski može da upije.

Pravilnom njegom i tretmanima lica dolazi do bržeg obnavljanja stanica kože čime se poboljšava i cirkulacija krvi ispod kože. To smanjuje natečenost i nakupljanje tečnosti koja dolazi iz našeg limfnog sastava. Dobra cirkulacija je važna jer koži stvara kiseonik, bjelančevine i hranjive tvari, dok je oslobađa od toksina. Povećanjem cirkulacije u licu, brzina izmjene stanica pomaže u usporavanju procesa starenja.

Foto: Freepik

Njega i masaža lica stimulišu proizvodnju kolagena i jačaju mišiće lica, a smanjuji fine linije i bore. Njega lica ne donosi samo benefite za lice, već opušta i um i smanjuje nagomilan stres na licu obezbjeđujući dodatnu dozu samopouzdanja.

Koža će nam biti zahvalna ako je svakodnevno čistimo, ali ne smijemo zaboraviti činjenicu da svakodnevna sredstva za čišćenje kože ne prodiru duboko u naše pore, iako mogu učiniti mnogo za kožu. Zbog toga bi bilo idealno s vremena na vrijeme svome licu priuštiti profesilonalni tretman pri čemu se pore otvaraju i iz njih se, najčešće mehaničkim putem,  izvlače zaostale nečistoće čime se otvara prohodan put sebumu i omogućije se bolja hidratacija aktivnih sastojaka iz kvalitetnih krema ili seruma.

Pročitaj

Foto: Freepik

Kako bismo neutralizovali nepovoljne faktore koji loše utiču na zdravlje naše kože potrebno je da profesionalni tretmnani lica postanu dio svake beauty rutine. Ovog proljeća obraduj i nagradi svoju kožu savršenim tretmanom lica koji možeš uraditi u Cacao Beauty Centru u Banjaluci gdje će ti raspoložena i ljubazna ekipa biti na raspolaganju.

Sve informacije o uslugama tretmana lica, kao i o drugim specijalnim ponudama koje ovog proljeća nudi Cacao Beuty Center, možeš dobiti putim telefona 065 00 55 22 ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum